360-asteen videot ovat uusi videomarkkinoinnin trendi

Jenna Perus

Jenna Perus
18. tammikuuta 2017

360-asteen videot ovat uusi videomarkkinoinnin trendi

Sisältöä sosiaalisen median kanavissa on tarjolla niin paljon, että sisällön tulee olla potentiaalisen asiakkaan näkökulmasta koko ajan kiinnostavampaa, hyödyllisempää tai mukaansatempaavampaa, jotta se saa kohdeyleisön huomion. 360-videot tarjoavat mahdollisuuden uudenlaisiin elämyksiin ja siten luovat markkinoijalle uusia mahdollisuuksia. 

 

360-asteen videot tunnetaan myös nimellä virtuaalitodellisuus tai VR. 360-videoissa kamerat kuvaavat jatkuvasti joka suuntaan, joka mahdollistaa sen, että videota voi tarkastella mihin suuntaan tahansa. Esimerkiksi Facebook- ja YouTube-videoissa tämä tarkoittaa sitä, että videota voi käännellä eri suuntiin kursorin tai sormen avulla sekä kääntämällä mobiililaitetta kädessä. Videoita voi katsoa myös siihen tarkoitukseen kehitetyillä laseilla.

 

virtual reality video

 

Markkinoijalle 360-videot tarjoavat huikeita mahdollisuuksia. Esimerkiksi lomakohteiden, tapahtumien tai paikkojen esittely saa aivan uuden ulottuvuuden kun potentiaalinen asiakas pääsee “paikan päälle”. Virtuaalisen todellisuuden videot saavat helposti osakseen paljon huomiota ja ovat sisältöä, joka aktivoi kohdeyleisöä. Samalla sidotaan yleisö pidemmäksi ajaksi brändin pariin. Katso täältä muutamia esimerkkejä erilaisista 360-asteen videoista:

 

Tapahtumavideot

 

Paikat

 

Tuotevideot

 

Elämykset


 

Liity uutiskirjelistalle

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.