Videolle-tiimiin lisää luovaa osaamista: Aki Kuukasjärvi tuottaja-ohjaajaksi

Henri Johansson

Henri Johansson
17. lokakuuta 2018

Videolle-tiimiin lisää luovaa osaamista: Aki Kuukasjärvi tuottaja-ohjaajaksi

Videolle Productionsin vuosi 2018 on kulunut lennokkaasti lähes kahdensadan tuotannon parissa ahertaessa. Tuotantotiimin vahvistamisen tullessa jälleen ajankohtaiseksi asiakkaiden kasvaviin ja muuttuviin tarpeisiin vastaamaan värvättiin media-alalla pitkään viihtynyt tuottaja, ohjaaja, suunnittelija ja creative Aki Kuukasjärvi.

 

Videolle Aki Kuukasjärvi

Aki Kuukasjärven tavoitat aki@videolle.fi

 

Akin koulutustausta on radio- ja tv-toimittajan koulutuslinjalta, ja koulutuspolku johti Yleisradion leipiin freelance-hommiin. Yhtä lailla freelancerina töitä tuli tehtyä myös näyttelijänä ja radiojuontajana, ja myöhemmin tie veikin mainospuolen kautta markkinointitoimisto Parcerolle videotuotantopäälliköksi. Parceron palveluksessa Aki vastasi koko talon kaikesta videotuotannosta.

”Aina kun saan idean, näen sen kuvina. Radio formaattina ei sopinut toimintatapaani tästä syystä, ja etsin jonkin aikaa rooliani media-alalla. Videolle tarjosi mahdollisuuden, jossa näen pääseväni hyödyntämään kaikkia vahvuuksiani

32-vuotias ammattilainen huomasi Videolle-tiimin tekemiset jo varhain sosiaalisen median kautta, ja pääsi tutustumaan toimintaan lähempää jo ennen kuin varsinaiset työtehtävät yrityksessä olivat ehtineet kypsyä ideasta hakemukseksi. Aki näytteli muutamassakin Videolle-tuotannossa, joista Hobby Hallin ja Veikkauksen mainokset ovat keränneet huomattavia näyttökertamääriä.

”Yritykset ovat aina työntekijöidensä summa, ja huomasin tiimin kanssa työskennellessäni, että täällä tuo summa on plussan puolella. Firma vaikutti eteenpäin menevältä, ja kuvauksissa oli käytössä alan uusinta teknologiaa. Toiminta talossa on tehokasta ja mietittyä. Videolle panostaa kulttuuriin ja investoi työntekijöihinsä, ja sitä kautta menestyy.”

Ensimmäiset viikot ovat olleet sopivan rauhallisia, ja uutta vahvistusta on ajettu sisään maltilla, mutta tosissaan. Akin kuvaus- ja ohjaustaitoja on jo mitattu useammallakin setillä, mutta nyt aloitetut luovat projektit alkavat konkretisoitua toden teolla. Toimialan tulevaisuudesta sekä omasta roolistaan miehellä on selkeä näkemys: muuntautumiskyky on kovaa valuuttaa.

”Tällä alalla on vaikeaa enää olla vain yksi hattu päässä. On osattava paljon kaikkea. Ideointi on noussut keskiöön, sillä vain ideoilla voi erottautua, mutta yhtä tärkeää on erilaisten alustojen ja niiden välisen dynamiikan ymmärtäminen, sillä teknologia vie alaa eteenpäin ja standardit muuttuvat vauhdilla. Pitää pystyä olemaan askeleen edellä sekä kilpailijoita että asiakasta, jotta voi tarjota parhaan mahdollisen toteutuksen. Samalla on oltava ehdottoman luotettava sekä pidettävä itsestään meteliä, sillä alalle on tunkua.”

 

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.