Coolilla markkinalla on hyvä olla uncool

Tuomas Vuori

Tuomas Vuori
27. syyskuuta 2017

Coolilla markkinalla on hyvä olla uncool

Mainos- ja viestintäalan toimistoista löytyy todella paljon “cooleja” toimijoita ja sitäkin enemmän “cooleja” titteleitä. On Digital Content Strategy Specialisteja, Omnichannel Creative Strategisteja, Growth Hackereita, paljon erilaisia ninjoja sekä kaikkea näiltä väleiltä. 

Onko tällaisessa titteleiden ilotulituksessa coolimpaa olla uncool?

 

Epävarmoina hetkinä itsekin mietin, että olisikohan meidänkin yrityksen nimi pitänyt kuitenkin lopulta valita toisin. “Videolle” ei nimittäin taivu kovin hyvin:

“Mä on duunissa Videollella.”
“Tuomas täältä Videollelta moro.” :D

Tulin kuitenkin aina lopputulokseen, että se on hyvä. Kaikille vielä titteliksi Videonero. Se on yhtä kuvaava kuin yrityksenkin nimi. Ei ehkä maailman hienoin, mutta ainakin käy selväksi mitä me teemme, ja on siinä oma viehätyksensä. En olisi voinut kuvitellakaan kuinka suuri vaikutus yrityksen nimellä ja yhteisellä tittelillä tulisi olemaan. Nimi on hyvä ainakin kahdesta syystä:

  1. Asiakkaat tietävät mitä teemme
  2. Ei synny keinotekoisia hierarkioita

"Ei se oo ku tehä vaan"

Se, että ollaan vähän “uncool” on antanut meille henkisesti paljon vapauksia tehdä ja kokeilla uusia asioita. Se on myös johtanut siihen, että firman motoksi on arjessa muodostunut “Ei se oo ku tehä vaan”. Ei kannata pelätä paljastumista, jos vähän leikittelee. Jokainen kykenee ottamaan vastuuta, vaihtamaan roolia ja myöntämään epäonnistumisensa tarvittaessa. Se on meillä arkipäivää, ja tekee työstä mielenkiintoisempaa.

Olen pitkään seurannut markkinaa, jossa toimimme, ja tullut siihen johtopäätökseen että coolius, kivat tittelit ja yksilön nimen korostaminen jokaisen tuotannon yhteydessä vääristävät tekemistä ja tavoitteita aivan turhaan. Ne palvelevat suurimmilta osin vain yksilön egoa - eivät tiimiä tai asiakkaan lopputulosta. Perinteisesti egot ovat mainos- ja viestintäalalla itsestäänselvyys. Helposti uskotaan, että omat jutut ja näkemykset kiinnostavat kaikkia muitakin.

Silti tuntuu, että moni miettii vähän liikoja. Itseltänikin meinasi jäädä tämä ajatus jakamatta, mutta tiimille kiitos siitä, että kannustivat silti kirjoittamaan ja tuomaan ajatuksia esille.

Loppujen lopuksi tiimin tärkein tehtävä on minimoida yksilön heikkoudet, eikä ratsastaa yhden tai kahden henkilön vahvuuksilla. Tähän toimintatapaan kuuluu se, että tehdään tosissaan, mutta ei oteta itseä liian vakavasti.


P.S. Etsimme joukkoomme modernin markkinoinnin ammattilaista - tsekkaa alta video, ja lue lisää tehtävästä TÄÄLTÄ.  

 

 

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.