Case Huhtamäki - Parempi maailma paperipilli kerrallaan

Jenna Perus

Jenna Perus
13. helmikuuta 2019

Case Huhtamäki - Parempi maailma paperipilli kerrallaan

Suomalainen Huhtamäki tuo markkinoille paperipillit ja aloittaa toimituksen McDonald’sin ravintoloihin Isossa-Britanniassa ja Euroopassa yhtenä heidän päätoimittajanaan. Pääsimme mukaan tekemään muovittomampaa maailmaa tuottamalla paperipilleistä esittelyvideon. Tapaus on jälleen hyvä esimerkki siitä, miten strateginen yhteiskuntavastuu voi vaikuttaa yrityksen maineeseen ja liiketoimintaan positiivisesti.

Yrityksiin kohdistuu yhä enemmän odotuksia toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja yhteiskunnallista lisäarvoa tuottaen. Yhteiskuntavastuun noudattaminen vaikuttaa merkittävästi yrityksen maineeseen ja kilpailukykyyn, ja on parhaimmillaan arvopohjaista ja strategialähtöistä. Yritysvastuu on kokonaisvaltainen ja yrityksen läpileikkaava teema, johon sisältyy ympäristövastuun lisäksi vastuu ihmisistä, joita yrityksen toiminta koskettaa ja yrityksen toiminnan laajemmista yhteiskunnallisista vaikutuksista. Yhteiskunnallisen muutoksen edistämistä pidetään yhä useammin yritysten vastuualueena. Pelkkä oman tontin puhtaana pitäminen ja siitä raportointi ei siis riitä - tarvitaan myös konkreettisia tekoja ja osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vastuullisuus alkaa olla myös edellytys menestykselle ja kilpailukyvylle. Nyt on kestävää kehitystä tukevien innovaatioiden ja pysyvän muutoksen ajamisen aika.


McDonald’sinkin päätöksen takana oli Isossa-Britanniassa alkanut liike, jossa asiakkaat vaativat pikaruokaketjua luopumaan muovipilleistä kertakäyttömuovin ympäristökuormituksen vuoksi. Alueellinen liike ajoi McDonald’sin etsimään vastuullisemman pillitoimittajan ja suomalainen Huhtamäki oli valmiina haasteeseen. Seuraavaksi Huhtamäen paperipillit tullaan näkemään Ison-Britannian lisäksi McDonald’s -ravintoloissa myös muualla Euroopassa ja maailmalla.

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.