Tähtäimessä päätöksentekijöiden tavoittaminen, myynnin edistäminen ja asiantuntijaverkostoituminen? LinkedIn-video muuntautuu moneksi ja auttaa tavoittelemaan parempia tuloksia.
LinkedIn tuli käyttäjien tietoisuuteen ensimmäisen kerran vuonna 2003, jolloin se oli lähinnä rekrytoijien hyödyntämä helppokäyttöinen ja digitaalinen CV-pankki. Sittemmin LinkedInin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti, ja nykyään se onkin työelämän merkittävin sosiaalinen media ja viestintäkanava. Palvelu mahdollistaa muun muassa eri alojen trendien seuraamisen, ammatillisen verkostoitumisen ja asiantuntijuuden rakentamisen, myynnin ja markkinoinnin sekä työnhaun ja rekrytoinnin.
Miksi LinkedIn on loistava kanava B2B-videosisällölle?
Tällä hetkellä LinkedIniä käyttää jo 1.2. miljoonaa suomalaista. Näin ollen palvelussa on mahdollista tavoittaa merkittävä joukko yleisöä. Suuren tavoittavuuden lisäksi LinkedIn on vihdoin kunnostautunut videon mahdollistavana alustana, ja nykyään käyttäjät voivat ladata videoita palveluun natiivisti. Nyt jos koskaan yritysten kannattaa lähestyä LinkedIniä strategisesti ja ottaa kanavasta kaikki ilo irti. Toisin kuin Facebook, Instagram ja Twitter, LinkedInin käyttäjäkanta koostuu päätöksentekijöistä, joilla voi olla merkittävä ostovoima yrityksissään. Pidä siis yleisösi mielessä strategiaa laatiessasi.
Tutkimustulokset puhuvat puolestaan videon vaikuttavuutta mitattaessa:
- Video in Business Benchmark Reportista selviää, että 90 % käyttäjistä on sitä mieltä, että tuotevideot auttavat päätöksentekoprosessissa.
- 73 % B2B -videosisältömarkkinoinnin tutkimukseen osallistuneista uskovat, että videolla on positiivinen vaikutus markkinoinnin tuloksellisuuteen ja sijoitetun pääoman tuottoasteeseen.
- Ylimmän tason johdon videokäyttäytymistä selvittävän tutkimuksen mukaan johtotason henkilöt ovat sitä mieltä, että videolla on vaikutusta käyttäytymiseen ja valintoihin. 65 % tutkimukseen osallistuneista on vieraillut palveluntarjoajan sivuilla videon katsottuaan ja 53 % on etsinyt lisäinformaatiota kyseisestä palveluntarjoajasta tai tuotteesta.
- Saman tutkimuksen perusteella 59 % ylimmän tason johtajista katsoo mieluummin videon aiheesta silloin, kun samasta aiheesta samalla sivustolla on tarjolla sekä video- että tekstiversio.
Mitä hyötyä LinkedIn-videoista on sosiaalisen myynnin näkökulmasta?
Markkinoijan näkökulmasta videoiden jakaminen yrityksen omille sivuille käy järkeen. Myyjät ovat luonnollisesti brändin jatke asiantuntijaprofiileillaan, mutta myyjillä on mahdollisuus käyttää videota luovemmin myynnin työkaluna henkilökohtaisissa profiileissaan. Mitä henkilökohtaisemmalta kohtaaminen sosiaalisessa mediassa tuntuu, sen todennäköisemmin verkkojen heittäminen vesille tuottaa tulosta.
Asiakkaan tiedonhankinta- ja ostokäyttäytyminen on muuttunut, ja siihen vastaaminen edellyttää yrityksen ja sen myyjien läsnäoloa sosiaalisessa mediassa. Tehokkaasti toteutettu sosiaalinen myynti edistää myyjäyrityksen ja myyjän henkilökohtaista asiantuntijabrändiä, auttaa laajentamaan yritystenvälistä ammatillista verkostoa ja kasvattaa luottamusta. Lue lisää sosiaalisesta myynnistä ja asiantuntijavideoiden hyödyntämisestä täällä.
Nämä videon hyödyt myyjien tulisi ottaa huomioon:
- Olet jo valmiiksi oman alasi ja tuotteesi asiantuntija. Luota osaamiseesi ja asiantuntijuuteesi sisältöä suunniteltaessa, sillä tiedät varmasti, mistä tuotteen tai palvelun ominaisuuksista potentiaaliset ostajat ovat yleensä kiinnostuneita ja mitkä aiheet heitä inspiroivat. Kun julkaiset videon omassa asiantuntijaprofiilissasi, on todennäköistä, että video saa hyvän vastaanoton ja edesauttaa verkostoitumista ja myyntityötä.
- Omilla kasvoilla esiintyminen rakentaa luottamusta, edistää suhteiden luomista ja edesauttaa yhteistyötä. Näytä potentiaalisille ja olemassaoleville asiakkaille kuka olet! Tuomalla persoonasi esiin sosiaalisessa mediassa helpottaa lähestymistä myös livenä. Ehkäpä potentiaalinen ostaja tulee juttusille seuraavassa tapahtumassa tutut kasvot nähdessään.
- Videon hyödyntäminen auttaa rakentamaan henkilökohtaista asiantuntijabrändiä. Videoiden jakaminen LinkedInissä on hyvää mainosta yrityksellesi, mutta myös sinulle alasi ammattilaisena.
10 ideaa toimivaan LinkedIn-videoon
Mistä sitä oikein aloittaisi? Tässä avuksesi 10 ideaa, joilla pääset alkuun!
- Laadi Q&A -video yhteistyössä alasi muiden vaikuttajien kanssa
- Kerro seuraajillesi osallistumisestasi alasi seuraavaan tapahtumaan
- Auta markkinointitapahtuman tai -kampanjan edistämisessä
- Jaa yrityksesi merkittävä tiedote tai tuoteuudistus
- Ota kantaa ajankohtaiseen uutiseen
- Esittele toimitilojasi “guided tour” -hengessä
- Haastattele jotakin yrityksesi asiantuntijaa
- Tee yhteenveto suositusta blogipostauksesta
- Jaa katsaus alan tapahtumasta tai konferenssista
- Summaa tapahtumassa esittelemäsi sisältö videomuotoon
Yrityssivujen videot LinkedInissä
Yrityksen näkökulmasta yrityssivuilla tehdyt julkaisut on yksi oivallinen tapa hyödyntää LinkedIniä. Yritysprofiiliin voi lisätä tietoja yrityksen tarinasta, sen tarjoomasta ja ajankohtaisista tapahtumista. On tärkeää suunnitella, mitä yritys haluaa tavoittaa julkaisuillaan ja LinkedIn-presenssillään. Tavoitteet voivat vaihdella brändin tunnettuuden lisäämisestä ja työnantajaimagon rakentamisesta uusasiakashankintaan ja tapahtumamarkkinointiin. Oli tavoite mikä hyvänsä, video on tehokas sisältötyyppi parhaiden tulosten saavuttamiseksi.
Nyrkkisäännöt LinkedIn-videoille:
- Videon tulee vangita katsojan kiinnostus ensimmäisten 10 sekunnin aikana, sen jälkeen katsojien kiinnostus lopahtaa. Näytä videon keskeisin viesti jo videon alussa, siten saat käyttäjät katsomaan videosi todennäköisimmin loppuun saakka.
- Vangitse ja ylläpidä katsojan huomio tarinankerronnan keinoin. Tarjoile viestisi visuaalisilla höysteillä, grafiikalla, ihmisten kertomana ja sanoin, jotka kaappaavat katsojan mielenkiinnon.
- Ota huomioon, että suuri osa käyttäjistä katsoo videoita ilman ääniä. Tarinan tulee olla ymmärrettävä myös äänettömänä. Lisää aina tekstitykset.
Videoiden sopiva pituus ja A/B-testaus
Jokaisella brändillä on omat avaimet menestykseen. Paranna sijoitetun pääoman tuottoastetta kokeilemalla, mikä taktiikka sopii parhaiten juuri sinun yrityksesi videokampanjoihin. Kokeile A/B-testausta saman sisällön eri pituuksilla. Suurin osa ihmisistä jaksaa katsoa lyhyitä videoita alusta loppuun, mutta jotkut tarinat on tehokkaampi kertoa juurta jaksain. Joissain tapauksissa pidempi video on parempi vaihtoehto, esimerkiksi asiakastestimoniaali tai bränditarina voi olla koukuttavaa sisältöä. Esimerkkejä eri pituisista videoista ja niiden käyttötarkoituksista:
- Lyhyt video (5-15 sek): Kokeile lyhyitä videoita, jotka kertovat vähän, mutta jättävät katsojan haluamaan lisää ja kiinnostumaan aiheesta.
- Keskipitkä video (n. 30 sek): Tee videon pointti selväksi ensimmäisten viiden sekunnin aikana ja käytä loppuaika tarinan kiteyttämiseen. Hyvä videon pituus esimerkiksi tuote-esittelyille tai “puhuva pää” -haastatteluille.
- Pitkä video (1 min +): Kerro tunteisiin vetoava tarina tai jaa hyödyllistä informaatiota. Etenkin case-videot sopivat tähän käyttötarkoitukseen.
Sponsoroitu videomainos LinkedInissä
Videoiden jakaminen yrityksen omilla sivuilla on jo itsessään kannattavaa. Sen lisäksi - mikäli budjetti sen sallii - markkinoijien kannattaa kokeilla videomainontaa LinkedInissä. Facebook on ehkä edullisempi vaihtoehto, mutta tehokkuusnäkökulmasta LinkedIn vaikuttaisi olevan kannattavampi alusta maksetulle mainonnalle, etenkin juuri nyt, kun video on alustassa suhteellisen uusi tulokas ja erottautuminen siksi helpompaa.
Miten luon videomainoskampanjan LinkedIniin?
Kirjaudu sisään Campaign Manager -mainosalustalle, jossa pääset luomaan kampanjan.
- Valitse “Sponsored Content”
- Valitse kampanjan keskeisimmät tavoitteet, esimerkiksi “collect leads”, “get video views” tai “get website visits”
- Videomainokset tulee saataville kaikille valitsemillesi tavoitteille
Kun aloitat kampanjan rakentamisen, voit:
- Sponsoroida videoita, jotka olet jo ladannut yrityksesi sivuille
- Ladata videoita muilta alustoilta, esim. nettisivuiltasi, blogistasi tai muilta sosiaalisen median alustoilta
Nyrkkisäännöt sponsoroidulle videosisällölle
- Kirjoita huolellinen kuvaus videon sisällöstä otsikossa ja tekstissä. Siten autat katsojia ymmärtämään viestisi tarkoituksen.
- Lisää videoon selkeä Call-to-Action -kehotus, jotta saat kiinnostuneen katsojan etenemään prosessissa halutulla tavalla. CTA-kehotus voi ohjata katsojan esimerkiksi katsomaan lisää sisältöä, tilaamaan uutiskirjeen, osallistumaan tulevaan tapahtumaan tai jatkamaan toivotulle laskeutumissivulle.
- Jos videosisällön tarkoituksena on kerätä myynnille liidejä, testaa erilaisia laskeutumissivuja nähdäksesi mitkä sivut toimivat parhaiten. Laskeutumissivun tulee olla aktivoiva, jotta potentiaalinen asiakaa saadaan etenemään prosessissa toivotulla tavalla.
Haluatko oppia lisää videoiden hyödyntämisestä B2B-bisneksessä? Lataa opas: