Näin otat kaiken hyödyn irti YouTube-kanavastasi

Jenna Perus

Jenna Perus
16. helmikuuta 2017

Näin otat kaiken hyödyn irti YouTube-kanavastasi

Youtubella on yli miljardi käyttäjää ja YouTuben videoita katsotaan päivittäin satoja miljoonia tunteja. Miten yritys voi tehokkaasti hyödyntää YouTube-kanavaa niin, että potentiaaliset asiakkaat palaavat yrityksen verkkosivulle tai muuhun sisältöön, eivätkä huku videon jälkeen YouTuben uumeniin?

 

 

1. Linkitä sosiaalisen median kanaviin

 

Linkit näkyvät kanavan pääsivulla oikeassa laidassa. Helposti löytyvät linkit auttavat kun potentiaalinen asiakas etsii linkkiä nettisivulle tai muihin sosiaalisen median kanaviin. Pääset lisäämään linkkejä About-välilehdeltä.

linkitys sosiaalisen median kanaviin

Screenshot 2015-11-26 12.42.37

 

 

2. Luo toimintakehote videon päälle (CTA overlay)

 

CTA Overlay on videon päällä näkyvä pieni banneri, jota klikkaamalla potentiaalinen asiakas voidaan ohjata haluttuun nettiosoitteeseen, esimerkiksi videossa olevan tuotteen tai palvelun esittelysivulle. Jos videosi on näkynyt aikaisemmin sponsoroituna TrueView-mainoksena, pääset lisäämään videon päälle halutun linkin yksittäisen videon asetuksista call-to-action overlay -välilehden alta. Huomioi, että toimintakehotteet ovat linkitetty AdWords-tiliisi ja niiden käyttö on maksullista, itse valitsemaasi budjettiin perustuvaa. Tästä löydät yksityiskohtaisen ohjevideon, jonka avulla pääset luomaan toimintakehotteen.

CTA overlay

 

3. Käytä toimintakehotetta videon lopussa

 

Videon loppuun voi jo tuotantovaiheessa lisätä toimintakehotteen, joka ohjaa asiakasta esimerkiksi kampanjasivulle tai muuhun sisältöön. Tämä auttaa asiakasta ostoprosessissa eteenpäin. Toimintakehotteet voivat olla esimerkiksi:

 

  • Lue tuotteesta lisää www…
  • Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa…
  • Haluatko tietää lisää? Lataa ilmainen opas osoitteesta…
  • Katso lisää aiheesta tästä videosta…

 

Voit myös lisätä videon päälle kortteja (cards), joilla saa linkitettyä oman verkkosivun linkin videon päälle haluttuun kohtaan. Tämä edellyttää kuitenkin ensin verkkosivun omaksi todentamista esimerkiksi html-tagin avulla. Pääset muuttamaan asetuksia Add Card - Link -välilehden alta. Voit myös linkittää muihin aiheeseen liittyviin videoihin, soittolistoihin tai toiseen kanavaan korttien avulla. Tästä löydät ohjevideon korttien lisäämiseen.

YouTube cards

 

 

4. Mieti osuva kuvausteksti

 

Videon alla oleva kuvaus-tekstilaatikko (description) vaikuttaa positiivisesti hakukonenäkyvyyteen, mutta sinne voi myös laittaa tarpeellisia linkkejä tai vaikkapa yhteystietoja. Olennaiset linkit kannattaa sijoittaa heti kuvauslaatikon alkuun, koska muuten linkki ei välttämättä ole heti näkyvillä painamatta “näytä lisää”.

YouTube description

 

Kaikessa videomarkkinoinnissa kannattaa aina miettiä, mikä on kampanjan tarkoitus ja mihin potentiaalinen asiakas halutaan ohjata videon katsomisen jälkeen, jotta hän etenisi ostoprosessissa. Toimintakehotteita kannattaa aina käyttää. Tärkeää on myös suunnitella sopivan houkutteleva kehote, jotta potentiaalinen asiakas haluaa jatkaa seuraavaan aiheeseen liittyvän sisällön tutkimista.

 

Alla olevasta oppaasta löydät tarkat ohjeet, joiden avulla optimoit YouTube-kanavasi ja videosi oikein:

YouTube-optimoinnin pikaopas

 

 

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.