MTV:n alueellinen myynti vilkastui personoiduilla myyntivideoilla keskellä poikkeuskevättä

Tapio Haaja

Tapio Haaja
14. syyskuuta 2020

MTV:n alueellinen myynti vilkastui personoiduilla myyntivideoilla keskellä poikkeuskevättä

Videolle ehdotti MTV:lle personoitujen myyntivideoiden käyttöä aluemyynnin kampanjoinnissa. Videot toimivat yli odotusten ja toivat MTV:lle ennätysmäärän uusien potentiaalisten asiakkaiden yhteydenottoja erityisen haastavassa markkinatilanteessa.

MTV3-kanavalla voi mainostaa paikallisesti 17:llä eri alueella ympäri Suomea, josta kustakin vastaa oma asiakkuuspäällikkö. TV-mainontaa pidetään yleisesti ottaen kalliina ja sen tuotantoa vaikeana. Alueellinen TV-mainonta on kuitenkin hintansa puolesta relevantti vaihtoehto printti- ja somemainonnalle. Harva paikallisista yrittäjistä kuitenkaan tietää TV-mainonnan hinnoista, tehokkuudesta ja siitä että asiakkuuspäälliköt pystyvät tarvittaessa auttamaan myös TV-mainosten tuottamisessa. 

Personoidut videot toimivat B2B-myynnissä

Viimeisten parin vuoden aikana personoitujen myyntivideoiden käyttö osana B2B-myyntiä on lisääntynyt merkittävästi. Eniten ilmiö on näkynyt modernien kasvumarkkinointia harjoittavien yritysten keskuudessa, jotka ovat ottaneet videot kiinteäksi osaksi myyntiputkeaan käyttäen esim. Bonjoroa tai Driftiä. Videolle on itsekin käyttänyt personoituja myyntivideoita myynnissään ja saanut hyviä tuloksia.

Etenkin B2B-myynti perustuu henkilökohtaisiin suhteisiin ja luottamukseen. Kasvotusten tapaamisen jälkeen paras keino rakentaa verkostoa ja luottamusta asiakkaiden kanssa ovat videot, joissa myyjä esiintyy omilla kasvoillaan ja puhuttelee asiakasta suoraan.

Personoidut myyntivideot taktisessa TV-kampanjoinnissa

Personoituja videoita on pääasiassa nähty digitaalisissa kanavissa, mutta Videolle ehdotti MTV:lle niiden hyödyntämistä televisiossa. Videolle tuotti omat videot kaikille MTV:n 17:lle eri näkyvyysalueelle, joissa jokaisessa esiintyi kyseisen alueen oma asiakkuuspäällikkö. Videoita lähdettiin esittämään MTV3-kanavalla maaliskuussa juuri koronapandemian puhjetessa, jolloin haastava maailmantilanne laski odotuksia videoiden toimivuudesta.

Mona Vikstedt, MTV:n B2B-markkinoinnin päällikkö kommentoi kampanjaa seuraavasti:

Olemme keskittyneet parin viimeisen vuoden aikana brändimarkkinointiin ja inboundiin. Nyt halusimme kokeilla taktisempaa kampanjointia ja lähdimme tavoittelemaan suoraviivaisesti yhteydenottoja ja kauppaa sekä haastamaan rohkeasti hintamielikuvaa konkreettisilla tarjouksilla.

Oli mahtavaa, että asiakkuuspäällikkömme laittoivat itsensä likoon, astuivat kameran eteen ja toivat videoihin oman persoonansa paikallisine tervehdyksineen ja murteineen. Aluetiimit osallistuivat aktiivisesti myös mm. videoiden spiikkien ja hintaviestien laatimiseen. Valmiista videoista välittyikin hyvin henkilökohtaisuus, läheisyys sekä asiakkuuspäälliköidemme palveluasenne.

MTV:n Pohjois-Suomen asiakkuusryhmän päällikkö Päivi Sipolan mietteitä kampanjasta:  

Selkeät videot ja viesti rohkeine hintatarjouksineen toimivat loistavasti, vaikka mediamyynti yleisesti laski merkittävästi, kun koronapandemia jylläsi kovimmillaan. TV:n voima yhdistettynä laadukkaaseen videoon poimi ennätysmäärän yhteydenottoja poikkeuksellisen haastavassa markkinatilanteessa. Kampanja huomattiin hyvin ja siitä saatiin runsaasti positiivista palautetta kohderyhmältä. Tuttu henkilö mainoksessa herätti tehokkaasti huomion ja aktivoi myös olemassa olevien asiakkaiden keskuudessa. Havaitsimme verkkosivukävijöissä huikean kasvun välittömästi kampanjan alkamisen jälkeen. Yhteydenottomäärät yllättivät ja tavoitimme paljon uusia mainostajia.

Mona Vikstedt yhteistyöstä Videolle videotoimiston kanssa: 

Yhteistyö Videolle-tiimin kanssa oli mutkatonta ja suoraviivaista. Tekeminen oli tehokasta, ripeää ja ammattimaista. Koen, että saimme laatua kustannustehokkaasti ja ketterästi.


Vauhtia myyntiin personoiduilla videoilla?

Personoiduilla videoilla on mahdollista rakentaa luottamusta ja tehostaa B2B-myyntiä, kun asiakkaat pääsevät videon välityksellä lähempään kontaktiin myyjän kanssa. Sopisiko personoidut videot teille työkaluksi B2B-myynnin vauhdittamiseen? Ota meihin yhteyttä, jos haluat kuulla lisää ja keskustella personoitujen videoiden mahdollisuuksista myynnin tukena!

 

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.