case-franckly-header-1
Case Franckly

Mainosmaiset ohjevideot sosiaaliseen mediaan

Franckly on Finnish Design Shopin kuratoima ja kehittämä käytetyn designin markkinapaikka verkossa. Kehitimme yhdessä Francklyn kanssa mainosmaisen videosarjan palvelun lanseerauksen yhteyteen. Mainossarjassa korostetaan palvelun käytön helppoutta, opastaen katsojaa kuvaamaan myytävät tuotteet houkuttelevasti ja lähettämään ne ostajalle.

Tarkoitukseen sopivaa sisältöä

Yleisesti digitaaliseen ympäristöön videoita suunniteltaessa on keskeistä, että video koukuttaa katsojan jo ensisekunneilla.

Siksi digivideoissa hyödynnetään tyypillisesti nopeita leikkauksia heti videon alussa, sekä tarjotaan katsojalle kaikki oleellinen ensisekuntien aikana. Francklyn tapauksessa katsoja koukutetaan seesteisellä ja minimalistisella tunnelmalla, joka erottuu digivideovirran nopeatempoisista sisällöistä harmonisuudellaan. Videoiden keskiössä on design, ja videoiden suunnittelussa korostuivat kauneus ja tyylikkyys. Videot henkivät samaa arvokasta ajattomuutta, kuin käytetty design.

Minimalismia ja pastellivärejä

Videoista haluttiin informatiivisia, sillä videoiden tarkoitus on opastaa katsojaa selkeästi. Yhtä tärkeä on videoiden ilme, sillä sen avulla saadaan katsoja kiinnostumaan sisällöstä ja tarjotaan katsojalle visuaalista mielihyvää.

Videoiden visuaalinen ilme pohjautuu hempeisiin pastelliväreihin, jotka toistuvat eri sävyisissä seinä- ja lattiaelementeissä. Näyttelijän liikkuminen ja toiminta on minimalistista ja kuvaus, leikkaus ja äänimaailma tukee tätä harmonista tunnelmaa. Askeleiden kopina, kuplamuovin poksahdukset ja teipin rapea ääni korostuvat muun äänimaailman ollessa minimissä. Kaiken keskiössä on näyttelijän toiminta ja simppelit tekstit, jotka ohjeistavat katsojaa.

Hyvin suunniteltu = hauskat kuvaukset

Designin parissa toimivalle asiakkaalle tyylikkyys on kaiken a ja o. Luova ilmapiiri ja yhdessä tekeminen korostuivat aina suunnittelusta kuvauksiin.

Videoiden tiimoilta istuttiin yhdessä alas useamman kerran ja ideoitiin sisältöjä ja tyyliä. Kuvauksissa huolellinen suunnittelu näkyi yhteistyön helppoudessa ja kiireettömässä tekemisessä, minkä ansiosta oli aikaa myös kokeiluille ja hauskanpidolle. Tämän seurauksena improvisoituna syntyi myös extravideo somekäyttöön. Video toimi kiinnostuksen herättäjänä, teaserina, ennen varsinaisten videoiden julkaisua.

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.