case-veripalvelu-ksr-header
Case Kantasolurekisteri

KSR-jengi

Kantasolurekisteri etsii jatkuvasti uusia jäseniä. Erityisen toivottuja jäseniä ovat nuoret miehet, sillä miehiä on rekisterin jäseninä vähemmän kuin naisia. Niinpä tehtävämme oli käsikirjoittaa ja tuottaa video, jolla saataisiin 18–20-vuotiaiden miesten huomio.

Jengi-refenssejä, äärimmäisyyksiä ja tutut kasvot

Nuoria kohderyhmiä on vaikea saada kiinni olemalla kädenlämpöinen.

Suunnittelun lähtökohtana oli löytää nuoria puhutteleva teema, jolla olisi luonteva yhteys myös kantasolurekisteriin. Näistä lähtökohdista syntyi ajatus Veripalvelun omasta KSR-nuorisojengistä ja voimakkaasta ydinviestistä: liity KSR-jengiin, pelasta syyttömän henki.

Yhteistyöstä

Videoprojekti ei ollut ensimmäinen yhteinen ja se näkyi yhteistyössä. Olimme samalla sivulla jo heti projektin alkutaipaleelta asti.

Aiemmissa projekteissa olemme lähestyneet aiheita dokumentaarisella otteella, mutta tämä idea haluttiin toteuttaa elokuvallisemmalla tyylillä korostaen episodimaista kerrontaa ja musavideohenkistä ilmettä. Koko projektin ajan keskustelu meidän ja asiakkaan välillä oli avointa ja idearikasta. Sama meininki jatkui kuvauksissa, halusimme pitää ilmapiirin innostavana ja välittömänä, jotta kaikki saavat äänensä ja ideansa kuuluviin ja lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

Video YouTubeen ja vaikuttajan kanavat käyttöön

Koska nuoret miehet tavoitetaan parhaiten YouTubesta, suunnittelimme videon herättämään katsojan mielenkiinnon voimakkaalla kielellä heti ensimmäisistä sekunneista lähtien.

Videon kiinnostavuuden lisäämiseksi otimme mukaan cameo-roolissa esiintyvän YouTube-vaikuttaja Sami Harmaalan (Justimus). Myös Samin Instagram valjastettiin KSR:n asialle.

Video julkaistiin helmikuussa 2019 ja samassa kuussa Kantasolurekisteriin liittyi runsaasti enemmän jäseniä kuin tyypillisesti kuukauden aikana. Liittymisintoon vaikutti helmikuussa myös YLE:n kantasolurekisteriviikko. KSR-jengi -videolla kasvatettiin kantasolurekisterin tunnettuutta kohderyhmän keskuudessa.

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.