Asiakastestimoniaalivideot ja miksi ne toimivat + 3 esimerkkiä

Jenny Hotti

Jenny Hotti
14. marraskuuta 2019

Asiakastestimoniaalivideot ja miksi ne toimivat + 3 esimerkkiä

Asiakastestimoniaalivideot rakentavat luottamusta ja kertovat yrityksen tarinaa kohderyhmän näkökulmasta. Antamalla äänen asiakkaalle luot merkityksellistä sisältöä, joka resonoi vastaanottajassa. Asiakastestimoniaalivideo on parhaimmillaan silloin, kun asiakas, aito henkilö, saa kertoa kokemuksistaan vapaasti ja omalla tyylillään. Tässä kirjoituksessa kerromme, miten hyvä asiakastestimoniaalivideo tehdään ja mistä elementeistä se muodostuu.

 

 

Asiakastestimoniaalit herättävät luottamusta ja kiinnostusta, kun asiakkaan annetaan kertoa yrityksen tuotteen tai palvelun tuomasta avusta ja lisäarvosta inhimillisistä lähtökohdista. Asiakastarinoiden koko idea piilee autenttisuudessa: aitojen ihmisten aidot kokemukset välittävät haluttua viestiä uskottavasti ja sitouttavat katsojaa. 

 

Millainen on hyvä asiakastestimoniaalivideo?

 

Toimiva asiakastestimoniaalivideo voi olla toteutukseltaan monenlainen, mutta pitämällä mielessä muutaman peruselementin varmistat, että tarkoittamasi viesti välittyy vastaanottajalle toivotunlaisesti. Listasimme uskottavan asiakastestimoniaalivideon peruselementit seuraavasti:

 

1. Videolla esiintyvä henkilö on luonteva ja aito

Asiakastestimoniaalivideoissa kaikkein tärkeintä on uskottavuus. Uskottavuuteen vaikuttavat pitkälti videosisällön ja videolla esiintyvän ihmisen aitous - vaikuttaako henkilö luotettavalta? Onko tarina samaistuttava? Ihmiset haluavat nähdä (myös yritysten sisällöissä) yhä enemmän aitoja ihmisiä, aitoja tilanteita ja tositarinoita. Siksi on tärkeää, että asiakkaan annetaan kertoa tarina omista lähtökohdistaan ja omalla tyylillään. 

Lue mitä pitää ottaa huomioon, kun kuvataan kokemattomia esiintyjiä ja mitä ensimmäistä kertaa kameran eteen astuvan kannattaa muistaa! 

 

2. Videon asiakas edustaa hyvin videon kohdeyleisöä

 

Kuten missä tahansa videotuotannossa, tulee myös asiakastestimoniaalivideon suunnittelussa pitää ensisijaisesti mielessä videon tarkoitus: mitä videolla tavoitellaan ja kenelle se halutaan näyttää? Kun videon kohderyhmä on tiedossa, voidaan aloittaa itse sisällön suunnittelu. Asiakastestimoniaalivideossa on tärkeää, että videolla esiintyvä asiakas on kohderyhmälle samaistuttava.

 

3. Videolla esitetään ongelma, jonka asiakas on onnistunut ratkaisemaan yrityksesi tuotteen tai palvelun avulla 

 

Sen lisäksi, että videolla esiintyy henkilö, jolla on kyky välittää viesti katsojalle uskottavasti ja autenttisesti, tarvitaan vaikuttava tarina. Katsoja saadaan sitoutumaan tarinaan, kun se kerrotaan vahvasti. Asiakastestimoniaalivideo voi esimerkiksi alkaa ongelman kuvailusta ja päättyä onnelliseen loppuun - tyytyväiseen asiakkaaseen, joka on ratkaissut ongelmansa yrityksesi tuotteen tai palvelun avulla. Videossa kannattaa pyrkiä korostamaan yrityksesi erottautumistekijöitä.

 

4. Video demonstroi käytännössä tuotteen tai palvelun hyötyjä 

 

Jos yrityksesi väittää ratkaisevansa asiakkaan ongelman X ratkaisulla Y, on asiakastestimoniaali hyvä väline väitteen todistamiseksi. Tarinan kannattaa tunteisiin vetoavuuden lisäksi kertoa konkreettisesti tuotteen tai palvelun hyödyistä ymmärrettävästi ja selkeästi. Esihaastattelemalla videolla esiintyvää asiakasta voit varmistua, että kaikki oleellinen tieto saadaan tallennettua videolle.

 

5. Video sisältää toimintakehotteen

Videolla pyritään herättämään asiakkaan kiinnostus ja ohjaamaan hänet ottamaan seuraava askel videon katsomisen jälkeen. Lisäämällä videoon toimintakehotteen parannat konversioastetta huomattavasti.

 

 

Esimerkkejä asiakastestimoniaalivideoista

 

Alla olevat esimerkit asiakastarinoista ovat kaikki hyvin erilaisten yritysten videoita, mutta niitä yhdistää vahva tarina ja oikeiden ihmisten aidot kokemukset - siksi niihin on helppo samaistua. 

 

 

 

 

 

 

Katso muita esimerkkejä täältä!

 

Miten asiakastestimoniaalivideon hinta muodostuu?

 

Asiakastestimoniaalivideo koostuu usein haastattelumateriaalista ja tarinaa tukevasta kuvituskuvasta. Näin ollen kuvauksen teknisen tuotannon hinta määrittyy pitkälti kuvattavien lokaatioiden ja tarvittavan kuvituskuvan määrästä. Asiakastestimoniaalit voivat myös olla eräänlaisia minidokumentteja, joissa henkilöä seurataan useamman kuvauspäivän ajan pidemmällä aikavälillä. Teknisen tuotannon lisäksi kustannuksia saattaa syntyä eri kuvauspaikoista, esihaastatteluista, muista esiintyjistä, maskeerauksesta ja kustomoidusta grafiikasta tai jälkituotannossa lisättävistä tekstiplansseista tai animoinnista.

 

Asiakastestimoniaalivideoiden checklist:

 

  • Mieti videolle selkeä tarkoitus ja tunnetila, jonka haluat välittää katsojalle 
  • Panosta mahdollisimman hyvän tarinan ja tarinankertojan löytämiseen
  • Sparraa videolla esiintyvää henkilöä esihaastattelun avulla
  • Määrittele tarinaa kuvaava tunnelma.

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.