Inbound-markkinointi videoilla mullistuu - HubSpot Video on täällä!

Henri Johansson

Henri Johansson
14. syyskuuta 2018

Inbound-markkinointi videoilla mullistuu - HubSpot Video on täällä!

Videolle-tiimi piipahti helteisessä Bostonissa INBOUND18-konferenssissa. INBOUND on yksi markkinoinnin maailman suurimmista vuosittaisista tapahtumista, jonka lavoilla menestystarinoitaan jakamassa on nähty mm. Michelle Obaman kaltaisia supertähtiä. Vuoden 2018 kattauksessa edustivat mm. Google, Vimeo ja Shopify, ja 24 000 -päinen yleisö odotti tietenkin vesi kielellä myös HubSpotin vuosittaisia tuotejulkistuksia.

Tänä vuonna tuotejulkistukset keskittyivät paitsi Enterprise-tason yritysten uusiin CRM-ratkaisuihin, myös videoon. HubSpot ja videoanalytiikkayritys Vidyard ovat yhdistäneet voimansa toden teolla, ja Vidyardin alustan integrointi HubSpotiin tarjoaa markkinoijalle ennennäkemättömiä mahdollisuuksia hyödyntää videosisältöjä inbound-markkinoinnin ja myynnin tukena.

HubSpotin Senior Vice President of Product, Christoph O’Donnell, jakoi julkistusesityksessään HubSpotin uudet video-ominaisuudet kolmeen eri kategoriaan:

 

1. Video myynnin ja markkinoinnin kommunikaation tukena

HubSpot Video tarjoaa mahdollisuuden aivan uudenlaiseen videoviestintään asiakkaiden, liidien ja eri kohderyhmien kanssa. Vidyardin työkalulla pystyt tallentamaan videoviestejä suoraan HubSpotin alustasta päätelaitteesi kameralla, ja lähettämään niitä suoraan esimerkiksi sähköpostitse vastaanottajalle. Myös ruuduntallennus onnistuu samalla työkalulla helposti, ja myynti-, asiakaspalvelu- ja tukitilanteissa nopeilla, henkilökohtaisesilla videoilla voidaan erottua kilpailijoista sekä ratkoa ongelmatilanteita nopeasti.

Esimerkiksi myyjä  voi siis kommunikoida ketterästi ihmisten kanssa suoraan HubSpotia hyödyntäen, pysyen reaaliaikaisesti perillä siitä, kuinka lähetetyt videosisällöt toimivat.

 

Image from iOS (2)

 

2. Sisäänrakennettu hosting kaikille videoille

HubSpotiin voit jatkossa ladata kaikki haluamasi videot toimimaan natiivisti osana markkinoinnin automaatiota. Videoille voit lisätä kustomoituja call-to-actioneita, kortteja ja linkkejä sekä upottaa esimerkiksi lomakkeita tai kysymyksiä suoraan videotoistimeen.

Ominaisuus parantaa konvertointimahdollisuuksia videoista huomattavasti - esimerkiksi kaikki yrityksen kotisivuilla olevat videot voivat jatkossa tarjota sivuvierailijalle erilaisia mahdollisuuksia lukea lisää, ottaa helpommin yhteyttä ja tutustua muihin brändin tarjoamiin sisältöihin.

 

3. Kattava videoanalytiikka

Kaikki tieto toiminnasta videosisältöjen kanssa kerääntyy suoraan HubSpotiin, ja sitä voidaan monitoroida ja raportoida eri sisältöjen osalta. Jos liidi on tunnistettu HubSpotiin, markkinoija voi myös kontakteittain tarkastella, miten video on toiminut kunkin liidin kohdalla. Katselumäärät, klikkaukset, konversiot, exitit ja kaikki videoihin liittyvä tieto löytyy jatkossa saman alustan alta siinä missä esimerkiksi tekstimuotoisten blogitekstienkin analytiikka.

Videot voi jakaa HubSpotista suoraan sosiaalisen median kanaviin, jolloin sama data on saatavilla kanavittain tai koottuna yhdestä paikasta. Näin markkinoija tietää jatkuvasti, millainen sisältö toimii parhaiten missäkin kanavassa, ja mitä viilauksia seuraavaksi tuotettaviin videoihin tulisi kenties tehdä. Lisäksi metadataa optimoimalla voidaan vaikuttaa huomattavasti videosisältöjen hakukonenäkyvyyteen - yhdessä paikassa kaikkia videoita käsitellen.

 

Videoanalytiikkaa ja vastaavia työkaluja ovat jo aiemmin tarjonneet esimerkiksi Wistia sekä tanskalainen TwentyThree, mutta Vidyardin ja HubSpotin yhteistyö nostaa inbound-markkinoijan näkökulmasta liikkuvan kuvan hyödyntämisen aivan uudelle tasolle.

Kiinnostaako video inbound-markkinoinnissa? Lisää sisältöä aiheesta on tulossa - liity uutiskirjelistallemme alta!

Liity uutiskirjelistalle 

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.