Yhteistyössä Videolle & VAU Company: Videoautomaatiolla tehokkaampaa markkinointia

Tapio Haaja

Tapio Haaja
26. elokuuta 2020

Yhteistyössä Videolle & VAU Company: Videoautomaatiolla tehokkaampaa markkinointia

Videolle ja tamperelainen VAU Visual Automation Company aloittavat yhteistyön toteuttaakseen monipuolista luovaa ja teknistä osaamista vaativia videoautomaation projekteja. Yhteistyön tavoitteena on tuoda dynaaminen videomainonta ja personoitu videoviestintä kotimaisten markkinoijien ulottuville.

 

“Personoiduista ja massakustomoiduista videoista on puhuttu jo vuosia videomarkkinoinnin seuraavana isona asiana, mutta osaaminen ja teknologia ovat jarruttaneet videoautomaation kehitystä. VAU Companyn kanssa huomasimme heti puhuvamme samaa kieltä ja osaamisemme täydentävän toisiaan. Uskon meillä olevan kaikki mahdollisuudet tehdä maailmanluokan videoautomaatioprojekteja. Tapio Haaja, päävideostrategi & kehitysjohtaja, Videolle

 

 

Miten videoautomaatiota voidaan hyödyntää markkinoinnin tarpeisiin?

 

Videoautomaatio mahdollistaa tehokkaamman videomarkkinoinnin verrattuna perinteiseen videomarkkinoinnin malliin. Sen sijaan, että tehdään yksi video, jota näytetään kaikille, voidaan tehdä kymmeniä tuhansia variaatiota videosta, jotka kohdennetaan oikeille henkilöille oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Näin voidaan luoda kohdennettu mainos yksittäiselle katsojalle tai asiakassegmentille, tuoda yksittäiset tuotteet tai tietyt kiinnostuksen kohteet esille, tehdä mainoksesta henkilökohtainen sisällyttämällä katsojan omaa dataa tai vaikkapa luoda A/B-testejä videoilla – mahdollisuudet ovat rajattomat. Yksinkertaisimmillaan videoautomaatiolla voidaan laskea kustannuksia automatisoimalla esimerkiksi ruokakaupan viikoittaiset tarjousvideot.  

 

“Dynaamisen videokampanjan luominen vaatii sulavaa yhteistyötä perinteisen tekemisen ja teknologian välillä, jotta kaikki käsikirjoituksesta äänitöihin toimii kauniisti yhteen automaation kanssa. Videolle tuntuukin täydelliseltä kumppanilta täyttämään koko perinteisen videotuotannon tarpeet, ja VAU pystyy täten keskittymään teknologiseen osaamiseen. Yhteistyö mahdollistaa täysin uudenlaisen avaimet käteen -palvelun asiakkaillemme.” Juuso Kaari, toimitusjohtaja, VAU Company

 

Kenelle videoautomaatio sopii?

 

Videoautomaatiota voi hyödyntää kuka tahansa mainostaja, jolla on tarve luoda suuri määrä eri videoita esimerkiksi eri tuotteille, tai joka haluaa vaikkapa puhutella asiakkaita videoilla omilla nimillä. On kuitenkin huomioitava, että videoautomaation suunnittelu ja tekninen toteutus vaativat paljon aikaa ja integraatioiden rakentamista esimerkiksi CRM-järjestelmään. Sen vuoksi tyypillisesti videoautomaatiosta hyötyvät eniten keskisuuret ja suuret yritykset.

 

 

Tuhansia tuotevideoita dynaamisella videomainonnalla

 

Tällä hetkellä dynaamista videomainontaa käytetään eniten verkkokauppojen mainonnassa. Jokainen on varmasti törmännyt tilanteeseen, jossa on käynyt verkkokaupassa katsomassa tiettyä tuotetta, jonka jälkeen kyseisen tuotteen mainos seuraa ympäri internetiä. Yleensä kyseessä on stillimainos, mutta videoautomaatio mahdollistaa tällaiset mainokset myös videomuodossa. Tätä mainosmuotoa, jossa jokaiselle verkkokaupan tuotteelle tehdään automaattisesti oma video tuotetietoineen, kutsutaan dynaamiseksi videomainonnaksi.  

Tämä esimerkkivideo näyttää miten Vidyou-alusta luo automaattisesti tuotevideoita verkkokaupan tuotesyötteeseen perustuen.

 

 

 

Vaikuttavuutta personoiduilla videoviesteillä

 

Toinen yleinen tapa hyödyntää videoautomaatiota on tehdä videoista personoituja yhdelle ihmiselle. Useimmiten tämä tarkoittaa vähintään ihmisen nimen lisäämistä videoon, mutta voi myös tarkoittaa koko videon rakenteen muokkausta sen mukaan, mitä tuotteita kyseinen henkilö on ostanut, miten hän on käyttänyt palvelua tai toiminut sosiaalisessa mediassa.

 

Yksi kaikkien tuntema hyvä esimerkki personoidusta videoviestinnästä on Facebookin erinäisinä vuosipäivinä (esim. Facebookiin liittymisen vuosipäivä) generoimat videot, joissa hyödynnetään kuvia ja muita tietoja sosiaalisesta kanssakäymisestä.

 

 

 

 

Miten lähteä liikkeelle videoautomaatiossa?

 

Jokainen videoautomaation case on yksilöllinen ja sen takia yhtä oikeaa tapaa lähteä liikkeelle ei ole. Muun muassa käytettävät tekniikat valitaan tapauskohtaisesti riippuen siitä mitä ollaan tekemässä. Videolle ja VAU Company etsivät nyt sopivia pilottiasiakkaita, joiden kanssa lähteä yhdessä viemään Suomen videoautomaatiota seuraavalle tasolle. Jos arvelet, että videoautomaatio voisi sopia yrityksellenne, ota rohkeasti yhteyttä Tapioon tai Juusoon, ja katsotaan yhdessä voisiko videoautomaatio olla oikea ratkaisu teille!

 

Ilmoittaudu myös 29. syyskuuta järjestettävään videoautomaatiota käsittelevään maksuttomaan webinaarin, jossa käymme läpi videoautomaation mahdollisuuksia ja esimerkkejä videoautomaation käyttökohteista eri toimialoille. 

Ilmoittaudu videoautomaatio- webinaariin tästä!

 

Tapio Haaja

Tapio Haaja

Päävideostrategi ja kehitysjohtaja, Videolle

Puhelin: 050 545 8996

Sähköposti: tapio@videolle.fi

 

Juuso Kaari-2

Juuso Kaari

Toimitusjohtaja, VAU Company

Puhelin: 040 765 8908

Sähköposti: juuso.kaari@vau.company

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.