Videolle Showreel 2019

KP Wilkman

KP Wilkman
27. maaliskuuta 2019

Videolle Showreel 2019

 Kun videotuotantoja tehdään parisataa vuodessa, ei showreel ole prioriteettilistalla kärjessä, mutta hemmetin kiva se on silti saada ulos - jollei muuta, niin ainakin jonkinlaisena muistutuksena mitä kaikkea viime vuoden aikana oikein tuli tehtyä. Ovatko showreelit kuitenkaan enää relevantteja tuotantoyhtiöiden mielikuvamarkkinoinnissa?

Aina silloin tällöin jossain sisäisessä Slack-kanavassa linkataan video, jota kommentoidaan: “Ai, ollaanko me tehty tämmönenkin?”.

Kun liki parikymmentä henkeä työstää isoa kasaa projekteja limittäin, päällekkäin ja erilaisilla tiimeillä, ei ihan aina pysy kärryillä siitä, mitä kaikkea muut ovat kulloinkin tekemässä. Showreelinkin kohdalla joutui pari kertaa kysäisemään, mistä filkasta shotit oli kaivettu. Mutta nyt se on valmis. Ja näyttää, kuulostaa ja tuntuu hyvältä, sekä ennenkaikkea omalta - tätä Videolle on! Showreelin onnistumisen kannalta se (ja riittävän lyhyt mitta) on kaikkein tärkeintä.

Sen jälkeen voidaankin sitten pohtia, onko showreelillä oikeasti merkitystä? Katsovatko asiakkaat showreelejä, vai onko niiden kohderyhmänä ainoastaan muut videoiden parissa työskentelevät? Vai kiinnostaako oikeasti ketään, jolloin niillä vain hivellään omaa itsetuntoa ja joita katsellessa on kiva lyödä fistpumpia kollegoiden kanssa: “Jumalauta me ollaan kovia!” Kenties kaikkia näitä, mutta itse koen showreelien olevan yhä eräänlainen käyntikortti, joka on helppo pyöräyttää palaverin alussa, tapahtumissa tai somessa, ja joka viestii laadusta ja laajuudesta, joilla tuotantoja meillä tehdään, ja vakuuttaa siitä, että meidät voi ottaa tosissaan. Kuitenkin kivoja kuvia ja tyylikästä edittiä tärkeämpää on se, että showreelillä erottuu ja entistä vahvemmin asemoi itsensä tuotantoyhtiöiden ja muiden tekijöiden kentällä oikein. Kun asiakkaalla on jonkinlainen ymmärrys siitä mitä me olemme ja mitä me teemme, on helpompaa ostaa luottamus, sekä siirtyä katsomaan kokonaisia videoita, joissa konseptit erottuvat kirkkaammin ja käteen jää jotain showreeliä konkreettisempaa.

Tämä on erityisen tärkeää, koska emme ole tuotantoyhtiö, joka myisi jotain selkeää tiettyä tyyliä, vaan näkemyksellinen yhteistyökumppani, joka pystyy suunnittelemaan ja tekemään merkityksellisiä sisältöjä. Siksi meidän showreelistä löytyy tekstiä ja se muistuttaa tietyllä tavalla jopa yritysesittelyä tai videomuotoista cv:tä enemmän kuin puhtaasti työnäytettä.

Katso vaikka itse!

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.