Videomarkkinointi 2020 -tapahtuma pähkinänkuoressa

Jenny Hotti

Jenny Hotti
1. huhtikuuta 2019

Videomarkkinointi 2020 -tapahtuma pähkinänkuoressa

Videomarkkinointi 2020 -tapahtumamme toi yhteen markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia sekä inspiroivia puheenvuoroja videomarkkinoinnin trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista. Tapahtumassa käsiteltiin erottautumista ja huomion ansaitsemista ja tartuttiin aiheisiin rohkeus, yritysaktivismi, tarinankerronta ja uuden ajan vaikuttajamarkkinointi. Lue lisää tapahtumasta ja katso tallenteet puheenvuoroista!

 

Maaliskuun 21. päivä Helsingin Nosturi täyttyi markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisista Videomarkkinointi 2020 -tapahtumassamme. Tapahtuma keskittyi tämän päivän yritysten suurimpiin haasteisiin: huomion ansaitsemiseen ja erottautumiseen. Kohtaamme kuluttajina päivittäin tuhansia markkinointiviestejä, joista vain pieni osuus tavoittaa huomiomme. Siksi tarvitaan oikeissa kanavissa tarjoiltua merkityksellistä, hyödyllistä ja viihdyttävää sisältöä.

 

Tapahtuman puheenaiheet - yritysaktivismi, rohkeus, tarinankerronta ja vaikuttajamarkkinointi - ovat monelle yritykselle ajankohtaisia yhä enenevissä määrin. Kysyimme markkinointipäättäjiltä tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä yritysten kuluvan vuoden suunnitelmista. Tarkoituksena oli kartoittaa, mihin teemoihin yrityksissä aiotaan panostaa aiempaa enemmän kuluvan vuoden aikana. Vastausten perusteella yritykset panostavat tänä vuonna aiempaa enemmän arvoviestintään ja vaikuttajamarkkinointiin. Myös yhteiskunnallinen kantaaottavuus on yritysten agendalla. Yli kolmannes (n. 37 %) tapahtumaan ilmoittautuneista kertoi panostavansa tänä vuonna entistä enemmän arvoviestintään. Kantaaottaminen yhteiskunnallisiin asioihin taas oli noin neljänneksen (n. 26 %) vastaajista agendalla. Kyselyyn osallistuneista lähes puolet (n. 45 %) vastasi, että vaikuttajamarkkinointia tullaan hyödyntämään entistä enemmän yrityksen omissa kanavissa. Kyselyyn osallistui 300 markkinoinnin ja viestinnän ammattilaista.

 

Tapahtuma nosti lavalle huomion ansaitsemisen ja erottautumisen asiantuntijoita ja puheenvuorot käsittelivät aihetta eri näkökulmista. Yritysvastuuverkosto FIBSin Riikka Leppänen avasi aihetta yritysaktivismi, ja demonstroi puheenvuorossaan syitä sille, miksi yritysten kannattaa kiinnostua aiheesta. Yritysaktivismilla tarkoitetaan yritysten osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun ja yhteisen hyvän edistämiseen aktiivisilla teoilla, julkisilla kannanotoilla ja epäkohtiin puuttumisella. Motiivi yritysaktivismille ei ole taloudellisen hyödyn tavoittelu, mutta usein vastuullinen ja eettinen toiminta johtaa myös parempaan imagoon ja asiakkaiden sitouttamiseen. Vastuullinen yritys houkuttelee myös nykyajan sijoittajia ja kumppaneita. Lue lisää yritysaktivismista täältä.  

 

TV:stä tuttu Venla-voittaja Ina Mikkola asteli lavalle puhumaan aiheesta, joka häneen usein liitetään: rohkeudesta. Ina on siitä elävä esimerkki: hän on uskaltanut ottaa urallaan riskejä, rikkoa tabuja ja asettaa itsensä alttiiksi kritiikille. Inan mukaan rohkeus on tunteita herättävä ja kontroversiaali asia. Inan puhe inspiroi rohkeampaan markkinointiin ja viestintään: tekemisen ei tarvitse miellyttää kaikkia. Keskeistä on uskaltaa tuoda esiin niitä asioita, jotka kokee itse tärkeäksi. Ja omannäköisellä tavalla. Inan sanoin: “rohkean tekemisen ei tarvitse aina olla shokeeraavaa”. Lue lisää markkinoinnin rohkeudesta täältä.

 

Reiman Topi Lintukangas nosti tarinallistamisen tapetille. Aihe ei ole uusi, mutta Topin kulma on freesi: tarinankerronnan valjastaminen kommunikoimaan yrityksen missiota ja arvomaailmaa. Asiakkaiden ja sidosryhmien huomio voidaan ansaita tehokkaasti silloin, kun videoviestinnässä kerrotaan arvoihin nojaavasta tekemisestä. Videokampanja on erinomainen tapa saattaa yrityksen missio, visio ja arvot näkyväksi. Topin sanoin, “tähän tarkoitukseen tarinankerronta ja filmit ovat kuin luotuja”. Tarinankerronnalla voidaan viestiä omaa maailmankuvaa ja sitä, mikä on yrityksen kanta siihen, mitä maailma tarvitsee - ja miten yrityksen tuotteet ja palvelut vastaavat siihen tarpeeseen. Tarinankerronnalla voidaan erottautua silloin, kun se valjastetaan viestimään yrityksen olemassaolon tarkoitusta. Lue aiheesta lisää täältä.

 

Videomarkkinointi 2020 -tapahtuman neljäs puhuja Joona Haatainen on Troot Networkin toimitusjohtaja ja vaikuttajamarkkinoinnin pioneeri. Puheessaan Joona tuo esiin vaikuttajamarkkinoinnin mahdollisuuksia, joita hän uskoo olevan enemmän kuin tyypillisesti ajatellaan. Joona havainnollistaa esimerkein sitä, että vaikuttajien kautta voidaan tehokkaasti lähestyä kaikenlaisia ja kaiken ikäisiä kohderyhmiä. Tästä esimerkiksi Joona nostaa onnistuneen vaikuttajayhteistyön, jota tähditti Arman Alizad ja ilmalämpöpumput.

 

Katso tallenteet tapahtuman puheenvuoroista ja inspiroidu alan osaajista:

New call-to-action

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.