Visual Worksin perustaja Markus Malvisalo Videolle vastaavan tuottajan rooliin

Jenny Hotti

Jenny Hotti
14. lokakuuta 2020

Visual Worksin perustaja Markus Malvisalo Videolle vastaavan tuottajan rooliin
Rekry

Nyt on iso kala haavissa! Tuotantoyhtiö Visual Worksin perustaja ja online-videomarkkinoinnin uranuurtaja Markus Malvisalo aloitti Videolle-tiimissä vastaavana tuottajana. Markus on seurannut alan kehittymistä aitiopaikalta ja tietää, miten yritysten kannattaa hyödyntää videota sekä millainen sisältö palvelee liiketoiminnan eri tavoitteiden saavuttamista. Videolle-riveihin Markus liittyi siksi, että Videolle vastaa modernin videomarkkinoinnin tarpeisiin tarjoamalla paitsi laadukasta videotuotantoa, myös strategia- ja markkinointiosaamista.

 

 

Online-videon alkuajoista strategialähtöiseen videomarkkinointiin

 

Vuonna 2009 Markus perusti kolmen hengen porukalla tuotantoyhtiön nimeltä Visual Works, joka vastasi vuosikymmenen vaihteessa kasvaneeseen online-videon kysyntään. Niihin aikoihin online-video oli vielä lapsen kengissä ja sosiaaliset mediat, kuten Facebook ja YouTube, vielä aikojensa alussa.

“Ajat ovat muuttuneet 10 vuodessa paljon. Tiesimme kuitenkin jo Visual Worksia perustettaessa, että online-videossa on tulevaisuus ja panostimme alusta alkaen vahvasti online-videomarkkinointiin. Vuosien aikana tuotimme yli 1500 videota yli 250 asiakkaalle, joiden joukossa on Suomen kärkibrändejä ja pörssiyrityksiä.

Markuksella on vankka osaaminen videokonseptoinnissa, tuotantojen tehokkaassa läpiviennissä ja videoiden strategialähtöisessä suunnittelussa. Yrittäjyyden ja liiketalouden maisterina sekä pitkän linjan yrittäjänä Markuksella on myös vahva liiketoimintaymmärrys, joka auttaa hahmottamaan asiakkaidemme tarpeita ja kytkemään videosuunnittelun liiketoiminnan tavoitteisiin.

 

Rekryblogi-Markus-Malvisalo

 

Markus on päässyt seuraamaan toimialan evoluutiota tapahtumien keskipisteestä ja näkee jakelukanavien lisääntymisen muovanneen videomarkkinointia olennaisesti:

“Olen nähnyt jakelukanavien lisääntymisen ja online-videomarkkinoinnin kehittymisen koko elinkaaren sen alusta asti. Edellisen vuosikymmenen taitteessa piti vielä perustella, miksi videota kannattaa tuottaa. Nyt se on jo itsestäänselvyys, eikä markkinoinnin tekijä voi välttyä videoprojektien tilaamiselta tai läpiviemiseltä. Jakelukanavien sekä rajapintojen jatkuvan lisääntymisen myötä pitää olla entistä vahvempi ymmärrys siitä, millainen sisältö toimii missäkin kanavassa. Yksi video ei enää riitä, vaan sisältöä pitää tuottaa laajasti eri kanaviin ja eri tarkoituksiin.

“Visual Worksin tie tuli päätökseensä kesällä. Koronakevään myötä pysähtyminen antoi tilaa miettiä tulevaisuutta tarkemmin. Meistä osakkaista tuntui, että nyt on hyvä hetki etsiä uusia ammatillisia haasteita, sillä yli 10 vuotta on pitkä aika yhden projektin parissa. Koronakevät vaikutti myös liiketoimintaan sen verran kohtalokkaasti, että hetki vaikutti oikealta.

 

Miksi Videolle?

 

“Videolle on mielestäni raikas tuulahdus alalla – täällä lepää ymmärrys tuotteesta, mutta myös siitä, miten sitä käytetään. Periaatteessa kuka tahansa osaa tehdä hyvännäköistä videota, mutta se ei nykyään enää riitä. Siinä Videolle on onnistunut, olemaan enemmän kuin videotuotantoyhtiö, nimittäin videotoimisto, jossa digikanava-, strategia- ja markkinointiosaaminen yhdistyy laadukkaaseen videotuotantoon.”

 

 

Tulevaisuuden videomarkkinoinnissa korostuvat kohderyhmäymmärrys ja aitous 

 

Markus näkee nykyisessä videomarkkinoinnin tasossa paljon kehitettävää, ja haluaa auttaa markkinoijia tekemään videota tavoitteellisemmin ja suunnitelmallisemmin. Videoita ei kannata tehdä vain videoiden tekemisen vuoksi, sillä videoformaatti itsessään ei ratkaise mitään ongelmaa tai tuo lisäarvoa asiakkaille. 

“Nyt on nähty paljon videoita, joissa sisältöä ei olla mietitty merkitykselliseksi ja jonka tuottamisen taustalta puuttuu strategia. Olisi hyvä miettiä huolellisesti, miten videot voisivat palvella kohderyhmää paremmin. Tässä me videoalan ammattilaiset osataan auttaa!”

Sisältö on edelleen kuningas, sanoo Markus. Hänellä on voimakas visio siitä, mihin videomarkkinointi on kehittymässä:

“Nykyään ja varsinkin tulevaisuudessa korostuu se, että videosisältöjä suunnitellaan entistä kapeammalle kohderyhmälle ja luodaan aidosti katsojia kiinnostavaa sisältöä sen sijaan, että yritetään miellyttää kaikkia. Ihmiset haluavat nähdä myös enemmän aitoutta yritysten viestinnässä mainosmateriaalien rinnalla. Halutaan nähdä aitoja tunteita ja myös niitä vastoinkäymisiä. Yritysten arkeen ja kulissien taakse halutaan nähdä, koska vain sillä tavalla saadaan brändiin aito yhteys.”

 

Fun Facts: Markus on toiminut aikoinaan DJ-kollektiivissa nimeltä Plauge ja Markuksen DJ-nimi Åke Kanaria arvioitiin Suomen kolmanneksi hauskimmaksi City-lehdessä vuonna 2004 – meriittejä riittää! Markus omistaa myös kaksi italianvinttikoiraa nimeltä Litti ja Niilo. 

IMG_2155

Markukseen voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä videomarkkinointiin ja videotuotannon suunnitteluun liittyvissä asioissa. Laita meiliä & lisää Markus LinkedInissä. Laitetaan Markus töihin!

 

Haluaisitko kurkata videotoimiston kulisseihin? Seuraa meidän arkea instagramissa:

Videolle Instagram

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.