10 syytä ottaa video osaksi sisältömarkkinointia

Jenna Perus

Jenna Perus
12. kesäkuuta 2019

10 syytä ottaa video osaksi sisältömarkkinointia

Ennusteiden mukaan 82 % kaikesta viestinnästä verkossa tulee olemaan videoita vuoteen 2021 mennessä. Mihin videoiden suosio perustuu ja miksi video kannattaa viimeistään nyt ottaa osaksi sisältömarkkinointia?

 

1. Hakukonenäkyvyys paranee videoiden avulla

 

Verkkosivun hakukonelöydettävyyteen vaikuttavat monet asiat, kuten verkkosivuston rakenne, otsikointi ja tekstisisältö. Sisältöön liittyvä video saattaa parantaa mahdollisuutta päästä Googlen etusivulle huomattavasti. Kuten arvata saattaa, valtaosa klikkauksista tehdään Googlen ensimmäisen sivun hakutuloksiin - etusivulle hakutuloksissa sijoittuminen on yrityksille hyvin arvokasta. 

 

2. Video kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion

 

Potentiaalisten asiakkaiden tavoittaminen on haastavaa, sillä altistumme jatkuvasti suurelle määrälle markkinointiviestejä. Kohdentamalla videon oikeaan aikaan ja oikeaan yleisöön, saat kiinnitettyä kohderyhmän huomion suhteellisen vaivattomasti. Video on tehokas media, koska sen avulla on helppo viihdyttää, koskettaa, opettaa ja tarjota mieleenpainuvaa sisältöä.

 

3. Videoissa on korkea sitoutumisaste

 

Visuaalinen sisältö saavuttaa tunnetusti tekstisisältöä paremman sitoutumisen asteen - eikä video ole poikkeus. Esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa videosisältö saavuttaa usein monikertaisesti enemmän jakoja, kommentteja ja kiinnostusta kuin blogipostaukset tai linkit muuhun sisältöön. 

 

4. Teknologiat suosivat videoita

 

Samalla kun videoiden kulutus ja tuotantomäärät kasvavat, teknologiat alkavat suosia videoita hyödyntäviä markkinoijia. Esimerkiksi Facebookissa automaattisesti pyörivät videot ja livevideot saavat paljon enemmän huomiota uutissyötteessä kuin tekstipäivitykset tai blogilinkkien jakaminen. 

 

5. Videoiden toimivuuden mitattavuus on ainutlaatuista

 

Blogipostauksia tai tekstejä verkkosivuille julkaistaessa voimme seurata, kuinka usein niitä luetaan. Emme kuitenkaan saa tietää, miten pitkälle kutakin sisältöä on luettu, tai palaavatko käyttäjät lukemaan saman uudelleen ja mahdollisesti jakamaan sisällön eteenpäin. Videoita jaettaessa voimme sen sijaan seurata, kuinka moni klikkaa videon linkkiä, mihin asti videota on katsottu, montako kertaa ja missä maantieteellisessä sijainnissa sitä on katsottu, ja niin edespäin. Yksityiskohtaista tietoa videon toimivuudesta on saatavilla paljon ja mitattavuus tekee toiminnan kehittämisestä helpompaa. Tästä blogitekstistä voi lukea lisää videoplayereista ja parhaista videomarkkinoinnin alustoista.

 

6. Video jää mieleen

 

Video jättää katsojaan muistijäljen tehokkaammin kuin tekstisisältö - etenkin silloin, kun video saa aikaan voimakkaan tunteen. Videota voi hyödyntää esimerkiksi kokeilemalla infograafien muuttamista videomuotoon, käyttää videota tapahtumakutsussa tai muuttaa tuotteen käyttöohjeet videoksi. 

 

7. Sähköpostiin liitetyt videolinkit nostavat klikkausprosentteja 

 

Videoiden katsomisen houkuttelevuus ja helppous pitkien tekstien lukemiseen verrattuna nostaa videosisältöjen suosiota. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jotkut sähköpostiohjelmat saattavat määritellä sähköpostiin upotetun videon roskapostiksi, joten kannattaa suosia kuvaa, jonka päälle on liitetty play-nappula. Toinen vaihtoehto on tehdä videosta gif, jolloin videosta saa esimakua jo suoraan sähköpostissa. Kuvaa klikkaamalla vastaanottaja pääsee katsomaan videon esimerkiksi nettisivuilla tai YouTubessa. 

 

8. Video välittää tunnetta 

 

Videoilla on mahdollista saavuttaa vahvoja tunnekokemuksia, koska videolla voidaan viestiä tekstiä ja kuvia tehokkaammin esimerkiksi äänenpainon, ilmeiden ja musiikin avulla. Tunteiden herättäminen vaikuttaa positiivisesti asiakkaiden päätöksentekoon myös B2B-kaupankäynnissä.

 

9. Videoiden avulla parempi konversioaste

 

Videoiden käyttö laskeutumissivuilla saattaa nostaa konversiota jopa 80%

 

10. Videomarkkinoinnilla lisää asiakkaita

 

Videosisältö jää tekstipohjaista sisältöä paremmin mieleen ja videolla on suuri rooli asiakkaan ostoprosessin etenemisessä. Videomarkkinoinnilla voidaan siten kasvattaa myyntiä - tutkimuksen mukaan 90 % asiakkaista kokee videolla olevan merkitystä ostopäätöstä tehdessä.

 

 

Miksi video osaksi sisältömarkkinointia? 

  • Video tuo läpinäkyvyyttä ja luottamusta
  • Video on psykologisesti mielekäs tapa tutkia sisältöä
  • Videon avulla potentiaalinen asiakas viihtyy nettisivulla pidempään
  • Video tuottaa lisäarvoa
  • Videolla voi kertoa tarinoita
  • Videoita on helppo ja mukava jakaa eteenpäin
  • Videolla on helppo kehottaa toimintaan

Lue opas: 6 askeleen videostrategia

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.