Lataa video brief -muistilista tavoitteellisen videosuunnittelun tueksi

Tapio Haaja

Tapio Haaja
2. kesäkuuta 2020

Lataa video brief -muistilista tavoitteellisen videosuunnittelun tueksi

Maailma muuttuu, ja niin muuttuvat mediakulutus, videosisällöt ja videoiden jakelukanavatkin. Siksi videoita pitää suunnitella tavoitteellisesti ja kohderyhmät mielessä pitäen. Tämän video brief -muistilistan tarkoitus on auttaa sinua suunnittelemaan tavoitteellista videosisältöä ja onnistumaan videomarkkinoinnissa.

 

Mitä videon suunnittelussa pitää ottaa huomioon?

 

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - tai ainakin hyvin suunniteltu. Joka tapauksessa fakta on se, että videoita ei kannata tehdä ainoastaan videoiden tekemisen vuoksi. Videosisältöä on suunniteltava kuten mitä tahansa muutakin sisältöä, eli tavoite- ja kohderyhmälähtöisesti. Kun videon tekemiseen panostetaan, on tärkeää, että se tavoittaa oikeat kohderyhmät oikeissa kanavissa ja inspiroi haluttuun toimintaan. Kaikki lähtee videon pääasiallisesta tavoitteesta: mitä haluat saada videosisällöllä aikaan ja mikä tarkoitus videolla on?  

 

Katso esimerkkejä eri videotyypeistä eri tarkoituksiin täältä.

 

Huolimatta siitä, tuotetaanko video yrityksessäsi sisäisesti vai ulkoisen toimiston kanssa, on videon tavoitteiden ja kohderyhmien lisäksi jo suunnitteluvaiheessa otettava huomioon videon jakelukanavat. Videon pääasiallinen tavoite vaikuttaa paitsi videon sisältöön, myös jakelukanavan valintaa. Esimerkiksi bränditunnettuutta tavoitteleva video kannattaa todennäköisesti jakaa suurelle yleisölle vaikkapa TV-mainoksena, kun taas yrityksen verkkosivuille ohjaavat videosisällöt on järkevää jakaa kohderyhmän käyttämissä sosiaalisissa medioissa. Näin ollen myös jakelukanavat vaikuttavat videon suunnitteluun oleellisesti. 

 

Lataa video brief -muistilista

 

Lataa tästä täytettävä video brief -muistilista, jota voit käyttää tavoitteellisen videosisällön suunnittelussa ja apuna videomarkkinoinnissa!

 

LATAA VIDEO BRIEF -MUISTILISTA TÄSTÄ

 

 

Haluatko lukea kirjoituksiamme digitaalisesta videomarkkinoinnista ja saada lisää vinkkejä videoiden suunnitteluun? Liity sähköpostilistallemme!

Tilaa uutiskirje!

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.