Tärkeimmät opit YouTube for Action -tapahtumasta

Jenny Hotti

Jenny Hotti
19. joulukuuta 2019

Tärkeimmät opit YouTube for Action -tapahtumasta

YouTuben uusi koneoppimiseen perustuva mainosmuoto YouTube for Action on rantautunut Suomeen. Videolle ja Hopkins järjestivät yhteistyössä Googlen kanssa tapahtuman aiheesta perjantaina 13.12.2019 hotelli Klaus K:ssa. Suuren kiinnostuksen vuoksi jaamme nyt tapahtuman tärkeimmät opit ja järjestämme aiheesta webinaarin tammikuussa 2020. Lue mitä on YouTube for Action -mainonta ja miten se toimii - ja ilmoittaudu webinaariin!

 

 

Perinteisesti YouTube on nähty parhaiten brändimainontaan sopivana kanavana, ja sitä on pääosin hyödynnetty tunnettuuden kasvattamiseksi. YouTuben uusi koneoppimiseen perustuva mainosmuoto YouTube for Action on kehitetty tavoittamaan henkilöitä, jotka ovat jo ostoaikeissa, ja aktivoimaan katsojia suoraan toimintaan. 

 

1. Siellä missä toimii hakusanamainonta, toimii myös YouTube for Action

YouTube for Action -tapahtuma

 

YouTube for Action -tapahtuman ensimmäinen puhuja, Googlen Robert From, taustoitti uuden mainosformaatin syntyä ja syitä sen kehittämiselle.

 

Kuluttajien hakukoneessa tekemät haut antavat parasta mahdollista osviittaa kuluttajien ostoaikeista - ja suurin osa ihmisistä käyttää Googlea etsiessään tietoa tuotteista ja palveluista. Tästä syystä hakusanamainonta on niin tehokasta. Uudella YouTube for Action -mainonnalla voimme tavoittaa ostoaikeisiin perustuvia yleisöjä nyt myös YouTubessa. Jos kuluttaja on juuri etsinyt tiettyä tuotetta hakukoneesta, voidaan kyseisen tuoteryhmän videomainos kohdistaa tälle kuluttajalle YouTubessa. 

 

2. YouTube for Action perustuu koneoppimiseen ja kohdennuksiin

YouTube for Action -tapahtuma

 

Hopkins Oy:n Arttu Raittila kertoi tapahtumassa miten YouTube for Action -mainonta käytännössä toimii ja miten mainontaa kannattaa kohdentaa. 

 

YouTube for Action perustuu koneoppimiseen ja Google Adsin kohdennuksiin. YouTube for Action -mainonnan yleisö kannattaa rajata riittävän tarkasti, jotta mainonta tuottaa tulosta. YouTube for Action -mainonnan parhaat kohdennustavat ovat custom intent, in-market ja affinity (tai custom affinity) -yleisöt. Custom intent -yleisöt rakennetaan niiden hakusanojen ja sivustojen perusteella, joita mainoksen tavoittelemat henkilöt ovat äskettäin hakeneet. In market -yleisöt puolestaan löytyvät Google Adsistä valmiina, ja perustuvat yleisön kiinnostukseen. Affinity -yleisöt taas perustuvat jaktuvaan kiinnostuneisuuteen tiettyä aihetta kohtaan.

 

Jotta koneoppimista voidaan hyödyntää, YouTube for Action -mainonta vaatii erillisen Google Ads -mainostilin tai muusta Google-mainonnasta erillisen konversiojoukon, koska videomainonnassa Google käyttää viimeisen klikkauksen atribuutiomallia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos henkilö klikkaa hakusanamainosta videon katsomisen ja konversion välissä, Google ei katso videomainoksen aiheuttaneen konversiota. 3. Optimaalinen mainosvideo on tarkoituksenmukainen

YouTube for Action -tapahtuma

 

Videolle päävideostrategi Tapio Haaja valotti tapahtumassa videoiden visuaalista puolta muun muassa seuraavilla vinkeillä: 

 

  • Huomioi, että pääasiallinen katseluympäristö on mobiili - suosi lähikuvia laajojen kuvien sijaan ja käytä suuria ja selkeitä tekstejä ja grafiikoita kuvan keskellä.
  • Muista somekanavista poiketen YouTubessa videoita katsellaan keskittyneesti ja äänet päällä - tätä kannattaa hyödyntää ääni- ja kuvasuunnittelussa.
  • YouTube for Action -mainokset ovat katsojan ohitettavissa viiden sekunnin jälkeen - katsojan kiinnostus on pystyttävä herättämään heti videon alussa esimerkiksi nopealla leikkauksella.
  • Varmista, että katsoja tietää viiden sekunnin kohdalla mitä mainostetaan, kuka mainostaa ja minkä katsojan ongelman mainostettava asia ratkaisee.

 

Videon sopiva pituus herätti tapahtumassa keskustelua. Oleellista ei kuitenkaan ole miettiä minkä mittainen video sopii YouTube for Action -mainontaan parhaiten, vaan millainen sisältö saa aikaan tavoitteiden mukaista toimintaa kohderyhmässä - mikä saa katsojan klikkaamaan?  Videon pituus on toissijainen seikka, sillä ensisijaisesti videon on oltava kiinnostava ja relevantti.   

 

Tulospohjaisessa videomainonnassa toimii hyvin esimerkiksi selitysvideot, tuote-esittelyvideo ja tarjousvideo. Lue täältä miten nämä videotyypit eroavat toisistaan ja miten niiden suunnittelua kannattaa lähestyä.

 

 

Haluatko kuulla, miten yrityksesi voi tehdä tuloksellista ja mitattavaa videomainontaa YouTubessa? Katso tallenne 23.1.2020 järjestetystä webinaarista. Webinaarista saat kattavan kuvan YouTube for Action -mainonnasta: mitä se on, miksi se toimii, ja miten sitä kannattaa hyödyntää parhaiden tulosten saavuttamiseksi. 

 

Ilmoittaudu webinaariin tästä!

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.