Tavoita sukupolvi Z videoilla

Jenny Hotti

Jenny Hotti
30. huhtikuuta 2019

Tavoita sukupolvi Z videoilla

Sukupolvi Z on enemmän kuin teknologiaorientoitunut. Nuoren sukupolven edustajille digitaalisen ja fyysisen maailman rajat ovat sumeat, ja todellisuus on moniulotteinen. Digitaalisen maailman tapahtumat ovat heille yhtä todellisia - ja tärkeitä - kuin kohtaamiset ja kokemukset tässä ja nyt. Älypuhelimet ovat enemmän kuin väline, paremminkin todellisuuden ja itsen jatke. Nuoret kokevat maailmaa yhtä lailla fyysisessä todellisuudessa kuin merkittävimmissä digitaalisissa kanavissa.  


Sukupolvi Z käyttää älypuhelimia pääosin ylläpitääkseen sosiaalisia kontakteja ja katsoakseen videoita. Nuorelle sukupolvelle videot ovat enemmän kuin ajanvietettä - videoiden avulla tutkitaan maailmaa, sivistytään, viihdytään ja pidetään yhteyttä muihin. Video on väline kommunikaatioon ja yhteyden löytämiseen sekä tapa tyydyttää omia emotionaalisia tarpeita.

Miten nuoren sukupolven huomio vangitaan?


Ensimmäinen askel Z-sukupolven tavoittamiseksi on ymmärryksen lisääminen siitä, missä ja miten nuoret kuluttavat sisältöä, ja mitä he siltä odottavat. Video on väline nuorten kuluttajien huomion kiinnittämiseksi myyntiprosessin eri vaiheissa. Myyntiorganisaatioiden tulee kehittyä videosisällöntuottajina viimeistään nyt, kun sukupolvi Z on valtaamassa alaa kuluttajamarkkinoilla.  


Keskiverto Z-sukupolven edustaja katsoo noin 68 videota päivässä viidessä eri kanavassa. Videot ovat useimmiten lyhyitä, ja nuoret kuluttavatkin eniten minuutista kolmeen kestäviä videoita. Lyhyitä videoita katsotaan eniten Snapchatissä, mutta myös Instagramissa, Facebookissa, YouTubessa ja Twitterissä. SnapChat on nuorten mielissä kanava, jossa on helppo pysyä yhteydessä muihin ja tietoisena ajankohtaisista asioista. YouTube on nuorten mukaan paras alusta pitkien, yli kymmenen minuuttia kestävien videoiden katseluun. YouTuben puoleen käännytään myös silloin kun on tylsää, tai kun etsitään inspiraatiota ja viihdykettä. Valtaosa Z-sukupolvelaisista katsoo eniten lyhyitä, alle kymmenen minuutin videoita. Video katsotaan kokonaan todennäköisimmin silloin, kun se on hauska ja viihdyttävä.

Miten sukupolvi Z käyttää YouTubea?

 

Nuoret hakevat YouTubesta viihdykettä, stressinlievitystä, ajanvietettä, apua ikävystymiseen, hyvänolontunnetta ja apua nukahtamiseen sekä tietoa ja sivistystä.

1. He oppivat katsomalla videoita

Nuoret käyttävät YouTubea uusien taitojen opettelemiseen. Tutkimusten mukaan 85 % Z-sukupolven edustajista katsoo vähintään yhden opetusvideon viikossa.

Video on nuorelle sukupolvelle luonteva väline opetella uutta. Nuoret katsovat videoita, joissa vaikuttajat näyttävät esimerkiksi meikkaustekniikoita tai pelaavat uutta videopeliä. Sen lisäksi, että nuoret katsovat vaikuttajavideoita, he myös ostavat vaikuttajien suosittelemia tuotteita ja palveluita.

2. He löytävät uusia brändejä ja tuotteita YouTubesta

Nuoret oppivat uusista brändeistä ja tuotteista katselemalla YouTubessa vaikuttajien videoita. Vaikuttajien mielipiteet vaikuttavat Z-sukupolven ostopäätöksiin, ja nuoret kokeilevat uusia tuotteita vaikuttajien suositusten perusteella.

Nuoret käyttävät YouTubea myös tuotteiden analyyttiseen arviointiin. Törmätessään uuteen tuotteeseen vaikuttajan kanavassa, nuoret arvioivat tuotteen laatua vertaamalla muiden vaikuttajien arvioita samasta tuotteesta. Mikäli vaikuttajien arviot tuotteesta täsmäävät ja tuote on kiinnostava, Z-sukupolvelainen todennäköisesti klikkaa YouTube-kuvauksen linkistä ostamaan kyseisen tuotteen.

Tutkimuksen mukaan 30 % Z-sukupolvesta kokee YouTube-mainonnan luotettavimmaksi verrattuna televisio-, printti-, radio-, ja sosiaalisen median mainontaan. Millenniaalit sen sijaan pitävät televisiomainontaa kaikista luotettavimpana, joskin sosiaalisen median mainontaa pidetään lähes yhtä luotettavana.

3. He kuluttavat viihdettä YouTubessa

Sukupolvi Z katsoo YouTube-videoita pääasiassa viihdemielessä. Suosittuja ovat esimerkiksi vaikuttajien tekemät hauskat videot, online-pelien pelaaminen ja muu viihdyttävä tai koskettava sisältö.

Nuoret katsovat mielellään muiden ihmisten aitoa elämää, ja haluavat kokea asioita muiden perspektiivistä. Tosi-tv:n tavoin vaikuttajat päästävät yleisönsä osaksi omaa arkielämäänsä.  

Tuumasta toimeen - hakukoneoptimointi videoille


YouTube-presenssin ylläpito on keskeistä nuorille kuluttajille markkinoidessa. Strategisen videosisällöntuotannon lisäksi tulee kiinnittää huomiota myös videoiden optimointiin ja niiden löydettävyyteen. Videoiden hakukoneoptimointi ei ole yrityksissä vielä arkipäivää, mutta YouTube-markkinoinnin yleistyessä videoiden löydettävyys on keskeistä markkinoinnin onnistumiselle. Oppaan YouTube-videoiden optimointiin löydät blogin lopusta.

Videoilla kerrotaan tarinaa

YouTube-presenssi itsessään ei vie pitkälle, vaan tarvitaan hyvää sisältöä. Videoiden tulee olla hyvin suunniteltuja ja yrityksen sisältöstrategian sekä brändin imagon mukaisia. Sukupolvi Z rakastaa brändejä, joilla on persoonallinen ja hauska ilmaisu ja omanlainen ääni.   


Suosituimmat brändit käyttävät YouTubea tarinankerronnan alustana. Esimerkiksi useat kenkävalmistajat viihdyttävät Z-sukupolvea tarinankerronnan keinoin. Tuote-esittelyn sijaan videot esittävät ihmisiä juoksemassa, tanssimassa ja elämässä elämäänsä kyseiset kengät jalassaan. Nuoret kuluttajat ovat kiinnostuneita elämän koko kirjosta ja todellisuuden autenttisesta representaatiosta. Kyse ei ole ainoastaan tuotteesta, vaan siitä, mitä tuote edustaa. Brändien tulee kyetä markkinoimaan tuotteita ja palveluita hauskalla, koskettavalla ja viihdyttävällä tavalla. Tavalla, joka saa nuoren kuluttajan katsomaan videon alusta loppuun.

Ota markkinointikanavastasi kaikki irti - lue meidän YouTube-optimoinnin pikaopas ja varmista, että huolellisesti toteutettu videosisältösi myös löydetään!

YouTube-kanavan optimointi

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.