Videot sisältömarkkinoinnissa 2021 – tee se näin (ja katso webinaaritallenne)

Jenny Hotti

Jenny Hotti
23. joulukuuta 2020

Videot sisältömarkkinoinnissa 2021 – tee se näin (ja katso webinaaritallenne)

Sisältömarkkinointi tuottaa tulosta, kun sitä johdetaan liiketoiminnan tavoitteista käsin, ja kun sillä onnistutaan kaappaamaan kohderyhmän kiinnostus ja herättämään tunteita. Tunteiden herättämisessä liikkuva kuva yhdistettynä ääneen ja tarinaan on ehdoton ykkönen ja siksi video kannattaa ottaa osaksi sisältömarkkinointia. Katso Videot sisältömarkkinoinnissa 2021 -webinaarin tallenne maksutta ja lue tästä, miten videoita hyödynnetään sisältömarkkinoinnissa tehokkaasti alkavana vuonna.

 

 

Sisältö- ja videomarkkinoinnin suunnittelu lähtee liiketoiminnan tavoitteista

 

Sekä videomarkkinoinnissa että sisältömarkkinoinnissa on aina lähdettävä liikkeelle liiketoiminnan tavoitteiden tunnistamisesta. Jotta sisällöt – olivat ne missä muodossa hyvänsä – aidosti tukisivat liiketoimintaa, tulee niiden johtamisen ja suunnittelun perustua liiketoiminnan tavoitteille. 

 

“Sisältömarkkinointi ei ole sisällöntuotantoa, vaan liiketoiminnallista ajattelua, joka hyödyntää sisällöntuotannon taktisia keinoja.” Elli Mäkilä, Storybound Oy:n perustaja ja CEO.

 

Liikkeelle kannattaa lähteä mitattavista tavoitteista, jotka perustuvat strategiaan ja liiketoimintaan. Tällainen tavoite voi olla esimerkiksi tietty prosentuaalinen myynninkasvu, tietty määrä uusia lataajia sovellukselle tai mitattava muutos mielikuvassa.

 

Videoiden mittaamisessa tällaisia tavoitteita ei ole esimerkiksi katseluiden määrä tai se, miten moni on katsonut videon loppuun. Nämä voivat olla hyödyllisiä KPI-mittareita, jotka auttavan kampanjan hallinnassa. 

 

 

Miksi videoita kannattaa käyttää sisältömarkkinoinnissa?

 

Videot tehostavat sisältömarkkinointia, sillä video on vaikuttava formaatti – liikkuva kuva yhdistettynä ääneen ja tarinaan muodostaa kokonaisuuden, joka vaikuttaa ihmisiin syvästi. Video herättää tunteita tehokkaammin kuin muut sisältömuodot, ja tunne jättää muistijäljen. 


Brändinrakennus on tänä päivänä olemassaolon ehto, eikä brändeillä ole varaa keskittyä ainoastaan taktiseen myyntiin. Liikkuva kuva kasvattaa myyntiä pitkällä ja lyhyellä aikavälillä – videon avulla tuloksia voidaan saavuttaa heti, mutta myöskin luoda kestävää tuloksellisuutta. (Lähteet: Ebiquity, Thinkbox: Profitability & IPA databank: The most effective campaigns use TV and online video)

 

 

Miten sisältömarkkinointia kannattaa suunnitella?

 

Jotta voidaan varmistua siitä, että sisältömarkkinoinnilla palvellaan liiketoiminnan tavoitteita, kannattaa sisältömarkkinointia suunnitella järjestelmällisesti.

 

Ota huomioon nämä vaiheet, kun suunnittelet sisältömarkkinointia:

 

 1. Tilannekartoitus. Mikä on liiketoiminnan nykytila?
 2. Tavoitteet. Mikä on liiketoiminnallinen tavoite?
 3. Strategia. Miten pääsemme tavoitteisiin?
 4. Taktiikka. Miten strategia voidaan jalkauttaa?
 5. Toiminta. Mitä tehdään, jotta taktiikat toteutuvat? Tässä vaiheessa aloitetaan videokampanjan suunnittelu. 
 6. Mittaaminen. Miten seuraamme yksittäisen kampanjan KPI-mittareiden ja liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutumista?

 

Videokampanjan suunnitteluun voit käyttää apuna tätä video brief -lomaketta!

 

Videostrategia – tee se näin

 

Kun videoita hyödynnetään sisältömarkkinoinnissa, kuuluu videostrategia osaksi sisältömarkkinoinnin strategiaa. Lue lisää videostrategiasta täältä. 

 

Videostrategia

 

Hyvä videostrategia vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin:

 

 1. Kenet videoilla halutaan tavoittaa?
 2. Mihin ostoprosessin vaiheeseen videoita tehdään?
 3. Mistä ihanneasiakkaat tavoittaa (jakelukanavat)?
 4. Mihin toimintaan videoiden katsoja halutaan aktivoida?
 5. Millainen sisältö palvelee tarkoitusta? 
 6. Miten onnistumista mitataan?

 

Lue lisää videotavoitteiden asettamisesta ja siitä, millaiset videot sopivat eri tarkoituksiin. 

 

Millaiset videot toimivat sisältömarkkinoinnissa?

 

Millainen video toimii sisältömarkkinoinnissa?

 

Se, millainen video mihinkin tarpeeseen sopii, riippuu hyvin monesta tekijästä. Erilaisia videosisältötyyppejä voidaan jaotella ostoprosessin kautta, jolloin voimme hahmottaa eri tarpeita, joihin videoita suunnitellaan. 

Tietoisuusvaiheessa toimivat brändillistä arvoa ja tunnettuutta kasvattavat videot. Tähän tarkoitukseen tehdään paljon tarinallisia, tunteisiin vetoavia ja viihdyttäviä videoita. Harkintavaiheeseen sopii monenlaiset videosisällöt, jotka tarjoavat hyödyllistä informaatiota ja opettavat katsojalle jotakin uutta tai onnistuvat vakuuttamaan katsojan, mm. selitysvideot, asiakastestimoniaalit ja webinaarit. Päätösvaiheen videoiden tulee sisältää selkeitä toimintakehotteita, olla taktisia ja helposti kulutettavia. Ilahdutusvaiheessa esimerkiksi tutoriaalit ja FAQ-videot toimivat hyvin. 


Miten videoita tuotetaan tehokkaasti osaksi sisältömarkkinointia?

 

 1. Tee sarjatuotantona! Koska videoiden suunnitteluun menee paljon aikaa ja rahaa, on kustannustehokasta tehdä kerralla enemmän sisältöä. 
 2. Uudelleenversioi videoita! Yhdestä pitkästä videosta on mahdollista tehdä monia eri versioita eri jakelukanaviin ja käyttötarkoituksiin. Viesti pysyy yhtenäisenä ja sillä saadaan tavoitettua kohderyhmät eri kanavissa. Tähän tarkoitukseen video tulee lähtökohtaisesti suunnitella niin, että sitä voidaan käyttää kokonaisena tai osissa ja eri kuvasuhteissa eri kanavissa – enemmän kattavuutta lähes samalla vaivalla. 
 3. Rakenna muuta sisältöä videoiden ympärille! Kun videoihin on panostettu, kannattaa niitä hyödyntää kokonaisvaltaisesti. Hyvän tarinan ympärille voidaan rakentaa tekstisisältöä, webinaareja tai infograafeja.

 

 

Videot sisältömarkkinoinnissa 2021 – katso webinaarin tallenne maksutta

 

Järjestimme aiheesta webinaarin, jonka tallenne on nyt katsottavissa maksutta. Webinaarissa puhujina Videolle päävideostrategi ja kehitysjohtaja Tapio Haaja sekä Storybound Oy:n perustaja ja CEO Elli Mäkilä. Siirry katsomaan webinaaritallennetta tästä:

Katso webinaaritallenne Videot sisältömarkkinoinnissa 2021

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.