3kaveria - kinuski
3 Kaveria

Brändivideo, jota kehtaa näyttää kavereillekin

3 Kaveria on herkullisesta jäätelöstä ja oransseista pakkauksistaan tunnettu suomalainen jäätelöbrändi, jolta kaikesta hypestä huolimatta puuttui brändivideo. 
Ja sellaisenhan me konseptoimme, käsikirjoitimme, tuotimme, mediasuunnittelimme ja jakelimme!
 

Mistä lähdettiin liikkeelle?

Kaikki alkoi siitä, kun keksimme, että brändifilmillä tulisi kuulua perustajakolmikon ääni. Näin päädyttiin kertomaan 3 Kaverin tarina kolmen kaverin suulla, joka synnytti videolle ns. kolmiäänisen kertojan.

Kolmen teema leikkaa läpi koko videon aina ideasta visuaaliseen toteutukseen. Videolla on kolme pääteemaa: jäätelö, raaka-aineet ja ystävät. Kuvissa näemme erilaisia hetkiä ystävistä syömässä jäätelöä, 3 Kaverin työntekijöistä valmistamassa jätskiä ja tietenkin herkullisia yksityiskohtia itse jäätelöstä ja sen raaka-aineista. Äänessä taas on itse 3 Kaverin perustajakolmikko, joka kertoo brändin syntytarinan. 

Tärkeintä on aitous ja visuaalisuus

Jako kolmeen näkyy myös kuvauksessa ja leikkauksessa. Videolla ruutu kirjaimellisesti jakautuu kolmeen useaan otteeseen ja useimmissa kohtauksissa kolmen tematiikka näkyy henkilöiden ja jäätelön sommittelussa. 

Rakensimme videon tyylin myös kolmen pääelementin ympärille: aitous, tyylikkyys ja roso.

  • Ihmisissä ja jätskissä sekä valaisussa haettiin vahvasti aitoa fiilistä.
  • Tyylikkyys näkyy sommitteluissa, puvustuksessa ja tuotekuvisssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoittanut liian stailattua lookia, vaan tässäkin korostettiin aitoutta.
  • Roso taas näkyi lokaatioissa ja jäätelöiden ulkokuvissa. Kuvauspaikoiksi valikoituivat sopivasti kallioiset ja betoniset lokaatiot, kesäistä vihreyttä unohtamatta. Jäätelö kuvattiin osana näitä maailmoja ja niihin sijoittuvia ystävysten hetkiä. 

Lisäksi videon visuaalista ilmettä varten ohjaaja ja kuvaaja loivat kolme sääntöä, joiden pohjalta tehtiin kuvaukseen liittyvät valinnat. Nämä kolme  sääntöä olivat: staattisuus kamerassa, keskikompositiot ja nopeat tilttaukset ja pannaukset. Näiden ohjenuorien avulla videon ilmeestä saatiin sopivasti leikkisä ja tyylitelty, sekä yhtenäinen vaikka tapahtumat, henkilöhahmot ja lokaatiot vaihtuivat läpi videon.

 

Oikoteitä ei otettu!

Kuvaustilanteessa noudatimme luomiamme visuaalisia ohjenuoria ja kuvat rakennettiin herkullisten jäätelökuvien, ystävien, yhdessäolon ja runsaiden raaka-aineiden ympärille. Raaka-aineiden kuvaamisessa otettiin työtavaksi leikki ja kokeilu. Kuvia oli toki suunniteltu ennakkoon, mutta kokeilulle ja leikille vadelmien, pähkinöiden, kahvin ja erityisesti kinuskin kanssa annettiin tilaa. Kinuskista tuli lopulta yksi filkan suosikkishoteista — kuka nyt voisi vastustaa ylitsepursuavaa valuvaa kinuskia. 

Ihmisten kuvaamisessa aitous syntyi helposti: ihmisillä oli oikeasti hauskaa setillä ja myös jäätelö teki hyvin kauppansa. Jäätelöä kuvattiin aidosti, ei lähdetty liiaksi stailaamaan itse jätskiä, sehän näyttää täydelliseltä heti paketista otettuna. Tämä haluttiin välittää myös katsojille. Ei mitään feikkiä jätskissä, joten ei myöskään brändivideossa! 

Video sai lopullisen muotonsa leikkauspöydällä ja palaset loksahtivat paikoilleen, tarinat sulautuivat yhteen. Spiikkiä äänitettäessä itse tarina sai myös lihaa luiden ympärille, kun saimme perustajat ääneen. Spiikkiin saatiin luontevasti juuri sitä vuoropuhelua, josta koko ajatus brändifilmille lähti. 

 

Lopputulos

Lopputulos on sellainen, että sen kehtaa näyttää parhaille kavereillekin. Tekijöillä oli selittämätön kinuskijätskin himo koko prosessin ajan (ja niin on varmaan katsojillakin), eli ainakin kinuskin kuvauksessa on onnistuttu. Myös katsojadata kertoo, että erityisesti kinuskin kaataminen on kiinnostanut somekansaa, eli pieni ilottelu ja liioittelu herkullisilla raaka-aineilla on katsojillekin nautinnollista. 

Myös muilta osin video on saanut kiitosta. Tekijöille visuaalisen ohjenuoran luominen ja käyttö oli toimiva ratkaisu, jota tullaan varmasti hyödyntämään myös muissa projekteissa.

 

 

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.