Screenshot 2023-05-08 at 13.39.04 Normaali-1
Metropolia

Opiskelija­markkinoinnin menestys­resepti

Projekti oli niin sanotusti napakymppiTuottaja ja käsikirjoittaja ja kuvaajat huippuluokkaaProjektin lopputulos ylitti odotukset ja tavoitteet saavutettiin tiukasta aikataulusta huolimatta."

Eva-Maria VogasianosMetropolian ammattikorkeakoulu​ ​*Videolle NPS kysely

Monikanavainen, aitoja opiskelijoita esittelevä ja tyylikäs. Suunnittelimme ja toteutimme Metropolian opiskelijamarkkinointiin kiitoksia keränneen videokokonaisuuden. 

Lue ohjaaja Jarno Rinnekankaan näkemyksestä projektin taustalla ja katso silmää hivelevät videot!

Mistä lähdettiin liikkeelle?

”Metropolian menestysresepti - opiskelijoiden tarinat” konseptissa annettiin ääni Metropolian opiskelijoille kertoa heidän tarinansa.

Tarinoiden avulla pääsimme kurkistamaan Metropolian opintotarjontaan ja imme, miten Metropolia auttaa opiskelijoita valmistumaan tulevaisuuden urille.

Tuotimme 10 opiskelijatarinavideota joissa esitellään Metropolian monipuolisia tutkintomahdollisuuksia. Videoilla esitellään lisäksi Metropolian upeita tiloja ja oppimisympäristöjä, niin Myllypuron modernilla kuin myös Arabian inspiroivalla kampuksella. Konsepti tuo esiin Metropolian vahvuudet opiskelijoiden tarinoiden ja kokemusten kautta.

OHJAAJAN NÄKÖKULMA: TÄRKEINTÄ ON RENTOUS JA VISUAALISUUS

Opiskelijatarinoissa tärkeintä oli kertoa kunkin opiskelijan henkilökohtainen tarina ja kuinka he kokevat opiskelun Metropoliassa.

Valitsimme tyylilajiksi dokumentaarisen lähestymistavan jonka kuitenkin tuli näyttää myös visuaalisesti tyylikkäältä mainokselta. Ohjauksellisesti tärkeintä oli saavuttaa nuorten itsensä näköinen rento lopputulos.

Tärkeässä osassa olivat ennakkohaastattelut, jossa ohjaaja keskusteli opiskelijoiden kanssa heidän tarinastaan ja videon toteutuksesta. Itse kuvaustilanteessa loimme opiskelijoille turvallisen ja miellyttävän ilmapiirin johon kuului juttelua ja tutustumista ennen kuvauksia. Kuvauksissa annoimme kaikille hyvin aikaa ja tarpeen mukaan ohjaaja auttoi opiskelijaa tiivistämään vastauksia. Pidimme kuvaustilanteen rentona joka välittyi lopputuloksesta.

Videon alkuun haluttiin kuvata making of - henkistä kuvaa, kun opiskelija valmistautuu haastatteluun. Lisäksi kuvasimme opiskelijoista rentoja sekä näyttäviä poseerauksia  videon alkuun. Näin videon alusta saatiin myös visuaalisesti kiinnostava ja henkilökohtainen.

Haastattelut kuvattiin kampukselle lavastettuun näyttävään lokaatioon. Ideana oli rakentaa visuaalisesti raikas ja freesi haastattelupiste. Video paljastaa myös ajoittain kuvaussetin valoineen, joka korostaa videon autenttisuutta.

Visio jota seurasimme

Kuvaustilanteessa noudatimme vahvaa visiotamme tehdä nuorten itsensä näköisiä tarinoita. Haastattelujen ja tarinoiden yhteyteen kuvasimme aitoja opiskelutilanteita sekä kuvitusta kampukselta. Haimme kuvitukseen myös nuorekasta kuvaustyyliä ja yhdistelimme käsivarakuvaa sekä hallittuja kamera-ajoja.

Leikkauspöydällä meillä oli materiaalia runsaasti, mutta halusimme pitää tarinan tiiviinä ja briefin mukaisena. Musiikkina käytimme elektronista poppia ja pisteääniä, jotka pitivät videot tyyliltään nuorille suunnattuina. Loppusilauksen antoi vahva ja näyttävä typografia, joka myös liimasi videon lookin Metropolian brändiin.

LOPPUTULOS JOSSA NUORET PÄÄOSASSA

Lopputulos on sellainen, jonka myös nuoret itse voivat allekirjoittaa. Videot ovat henkilökohtaisia ja niistä välittyy aitous. Nuoret ovat tarinan tähtiä ja tämä on heidän tarinansa. Autoimme esiintyjiä saavuttamaan kameran edessä tunteen jossa he voivat olla omia itsejään. Yhdistämällä ammattitaitoisen jäsennellyn tarinankerronnan ja teknisen videotuotannon saavutimme lopputuloksen jossa nuorten positiivinen energia välittyy. Video on saanut paljon kiitosta tilaajapuolelta ja tarinoita halutaan tuottaa kanssamme myös jatkossa. Konseptimme on hyvä esimerkki siitä kuinka pystymme tarjoamaan brändifilmejä hyvinkin erilaisiin tarpeisiin toimialaan katsomatta.

 

 

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.