case-uber-header
Case Uber

Savuava asfaltti, liekehtivä älypuhelin ja auto suoraan tulevaisuudesta

Kun Uber ilmoitti palaavansa Helsingin teille, luovalla tiimillämme mieleen tuli yksi populäärikulttuurin teos yli muiden: Paluu Tulevaisuuteen. Valjastimme viittauksen legendaariseen elokuvaan osaksi suunnittelua, etsimme juuri oikeanlaisen ajoneuvon emmekä pihtailleet efektien kanssa. Comeback viimeisen päälle!

 

"Joni, Tuomas ja Petri navigoivat läpi tiukan briiffin ennätysajassa ja tekivät teeman valinnasta helppoa. Sisältösuunnittelu ja toteuttamisen jouhevuus oli luvatusti ketterää. Oskari teki editin parissa viiden tähden jälkeä josta puhuu puolestaan kampanjan erinomaiset tulokset. Tästä oli mahtava lähteä lanseeraamaan liikkumisen tulevaisuutta Suomessa."

Ville Viinikka, Marketing Manager, Uber

Asenteella takaisin

Vuoden tauolla viettänyt Uber halusi viestiä käyttäjilleen, että palvelu on jälleen käytettävissä. Toiveita Uberilla oli vain yksi: Videon tulee olla nokkela mutta tehokas.

Uberin visio mahdollisti mielikuvituksellisuuden

Uber on aikaansa edellä muuttamassa koko liikkumisen palettia.

Innovatiivinen tuote sekä sitoutunut ja laaja asiakaskunta mahdollisti ajallisesti relevanttia ja sisällöllisesti oivaltan kulman: "Paluu tulevaisuuten".

Kulttuuriviittauksella oivaltamisen ilo

Kulttuuriviittausten käyttämisessä on oltava varovainen jo siksikin, että mikäli viittauksen kohde ei ole kohderyhmälle tuttu, saattaa koko idea mennä korkealta ohi.

Tällä kertaa uskoimme kuitenkin alkuperäisteoksen tunnettavuuteen, jolloin suunniteltavaksi jäi ainoastaan yksityiskohtien vieminen riittävälle tasolle.

HubSpot Video

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.