Urheilijayhteistyöllä buustia brändinrakennukseen

Laura Hakulinen

Laura Hakulinen
14. marraskuuta 2017

Urheilijayhteistyöllä buustia brändinrakennukseen

Huippu-urheilua seurataan Suomessa aktiivisesti ja urheilijat ovat monesti kansalaisten arvostamia persoonia. Suomalaisten urheilijoiden joukossa on useita potentiaalisia mielipidevaikuttajia, joita brändit eivät ole vielä oivaltaneet hyödyntää vaikuttajamarkkinoinnissa ja brändinrakennuksessa. Tämä johtunee osittain vaikuttajamarkkinoinnin hitaasta heräämisestä Suomessa, mutta myös urheilusponsoroinnin murroksesta. Logonäkyvyys paidoissa tai välineissä ei enää monessa tapauksessa tuota tarpeeksi hedelmällisiä tuloksia vaan molemmat osapuolet kaipaavat substanssia yhteistyöhön. Brändille tämä tarkoittaa sisältömarkkinointia ja urheilijalle mahdollisuuksia oman henkilöbrändinsä kehittämiseen; oman tarinansa ja yhteiskunnallisten arvojensa esiintuomiseen.

Urheilumanageroinnin ja sponsoroinnin virtuoosi Noora Vihervaara Bueno&Co:sta painottaa “brand fitin” merkitystä urheilijan ja yrityksen kumppanuudessa. Kuten vaikuttajamarkkinoinnissa yleensäkään, brändit eivät sanele urheilijoille, mitä sisältöä heidän tulee yrityksen kanaviin tuottaa vaan kyse on aidosta yhteistyöstä. Siksi on erityisen tärkeää, että urheilijan ja brändin arvomaailmat kohtaavat. Loistavia esimerkkejä, joissa brand fit toteutuu, ovat Antti Autin ja Nesteen jo neljä vuotta jatkunut yhteistyö sekä varsin tuore, mutta jo nyt erittäin tuottoisa kumppanuus Enni Rukajärven ja Kaslink Aito -brändin välillä.

Mitä konkreettisia tuloksia yhteistyö urheilijan tai urheiluseuran kanssa sitten tuo yritykselle? Pitkäkestoisessa strategisessa kumppanuudessa puhutaan mm. brändiarvon kasvattamisesta ja yhteiskuntavastuusta, mutta pienemmilläkin kampanjoilla voidaan saavuttaa näkyviä tuloksia. Tässä muutama esimerkki:

Tuotimme viime keväänä XZ Menin ja Salibandyliigan sponsoriyhteistyöhön #XZchallenge-videot. Videokampanjalla oli suoria vaikutuksia myyntiin: tuotteen kokeiluhalukkuus nousi 4%:sta yli 20%:iin ja kampanjan jälkeen 60% mielsi XZ Men -brändin imagoltaan hyväksi tai erinomaiseksi, kun vastaava luku ennen kampanjaa oli 20%.

Syksyn alussa toteutimme Anna lapselle mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanjan yhteistyössä Hope ry:n, Zadaan, Matkahuollon ja Enni Rukajärven kanssa. Ennin kautta kampanja sai tarvitsemansa näkyvyyden juuri oikean kohderyhmän joukossa: huippu-urheilijat ja aktiiviliikkujat innostuivat haastamaan toisiaan mukaan sosiaalisessa mediassa. Tämän avulla kampanja tavoitti laajan joukon urheilijoita ja liikkujia, joiden kaappeihin kertyneet harrastusvälineet saatiin kiertoon niitä tarvitseville. Kampanjavideot tavoittivat noin 200 000 ihmistä ja tuotelahjoituksia tuli reilut 3500. Lisäksi kampanjan avulla tuotiin esiin Hope ry:n tärkeää vapaaehtoisuuteen perustuvaa työtä suuremmalle yleisölle ja samalla kasvatettiin ihmisten lahjoittamisintoa. Ennille yhteistyö antoi näkyvyyttä henkilöbrändinä ammattiurheilijan tunnettuuden lisäksi.

 

Videolle ja Bueno&Co käynnistelevät yhteistyökuviota, jonka tarkoituksena on auttaa urheilijoita ja brändejä löytämään toisensa sekä ideoida toimivaa ja rohkeaa sisältöä laadukkaalla toteutuksella. Uskomme, että yhdistämällä urheilijoiden henkilöbrändit, yritysbrändit ja sisällöntuotanto-osaamisemme voimme yhdessä luoda tarinoita, joiden avulla yritykset erottautuvat joukosta. Bueno&Co -talliin kuuluvat mm. Enni Rukajärvi, Antti Autti, Roope Tonteri, Sini Pyy ja Matti Suur-Hamari.

 

P.S. Videoita brändinrakennuksessa käsitellään myös seuraavassa tapahtumassamme 23.11. Videomarkkinointi 2018 -ilta on loppuun varattu, mutta tapahtuman jonotuslistalle pääset täältä, ja samalla saat myös puhujatallenteet sähköpostiisi.

photo6021451163406281420-1.jpg

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.