Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa

Jenny Hotti

Jenny Hotti
1. maaliskuuta 2021

Videolle ja Hopkins - Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa

Videolle ja digimarkkinoinnin uranuurtaja Hopkins ovat yhdistäneet voimansa - yhteistyöstä syntyy Suomen tuloksellisinta YouTube-mainontaa. Tähän tarkoitukseen valjastetaan YouTuben mainosmuoto YouTube for Action, joka mahdollistaa mainostajille myynnin kasvun. Mitä tulokselliseen YouTube-mainontaan vaaditaan ja kenelle se sopii?

 

 

 

 

YouTube for Action - suoraa myyntiä ja mitattavat tulokset

 

Yritykset ovat perinteisesti käyttäneet YouTubea mainoskanavana tunnettuuden tavoittelussa. YouTube for Action -mainosmuoto aktivoi katsojaa toimimaan heti mainoksen nähdessään. YouTube for Action eroaa perinteisestä YouTube-mainonnasta videoon lisättävien selkeiden toimintakehotteiden lisäksi siinä, että se perustuu koneoppimiseen. Koneoppimisen ja kohdentamisen avulla mainoksia näytetään käyttäjille, jotka todennäköisimmin seuraavat mainoksen toimintakehotetta ja konvertoituvat liideiksi tai asiakkaiksi.

 

Tuloksellinen YouTube for Action -mainonta edellyttää sekä vaikuttavia videoita että tarkan kohdennuksen ja optimoinnin. Siksi Hopkinsin digitaalisen mainonnan asiantuntijuus yhdistettynä Videolle-videotoimiston luovaan osaamiseen kantaa hedelmää. 

“Suomesta on ollut vaikea löytää videotuottajia, jotka ymmärtäisivät, mitä digimainontaan tarkoitetuilta videoilta vaaditaan. Videolle on virkistävä poikkeus tässä kentässä. He tietävät, millaisella tyylillä videoita kannattaa nykyään tehdä.” Arttu Raittila, Partner, Hopkins

“Hopkins on meille täydellinen kumppani taktisessa videotekemisessä. Heillä on maan parasta ymmärrystä digitaalisesta mainonnasta, hakukoneoptimoinnista, analytiikasta ja konversio-optimoinnista.” Tapio Haaja, Päävideostrategi & kehitysjohtaja, Videolle

Myös Googlella seurataan alkanutta yhteistyötä mielenkiinnolla:

“Youtuben käyttäminen suorana myyntikanavana on kasvanut kovaa vauhtia ympäri Eurooppaa ja on mahtavaa nähdä tämän uniikin yhteistyömallin Videolle ja Hopkinsin välillä käynnistyvän Suomessa. Työskentelytapa vaikuttaa lupaavalta ja tarjoaa yrityksille helpon tavan hyödyntää YouTube for Action -mainontaa avaimet käteen -periaatteella.” Robert From, YouTuben Suomen maajohtaja, Google.

 

Kenelle YouTube for Action sopii?

 

YouTube for Action -mainonnasta hyötyvät parhaiten keskisuuret ja suuret yritykset, sillä YouTuben konversiohakuinen mainonta edellyttää riittävää mediabudjettia. Vähimmäisbudjetin tulee olla joitakin tuhansia euroja kuussa, sillä pienemmällä rahalla koneoppimista ei voida hyödyntää tehokkaasti, eikä mainonta tuota tulosta. Mainosbudjetin lisäksi yrityksen verkkosivuilta on löydettävä selkeä konversiopiste (esimerkiksi tuotteen ostaminen tai sähköpostilistalle ilmoittautuminen), joka on riittävän suosittu ja helposti mitattavissa. Lisäksi tarkoituksenmukaiset mainosvideot ovat edellytys YouTube for Action -mainonnan onnistumiselle.

 

Millainen video toimii YouTube for Action -mainoksessa?

 

YouTube for Action -mainoksessa pätevät samat lainalaisuudet kuin perinteisessäkin YouTube-mainonnassa: huomio pitää herättää välittömästi. Sen lisäksi erityistä huomiota pitää kiinnittää mm. selkeisiin mobiilioptimoituihin toimintakehotteisiin, sillä suurin osa YouTube for Action -mainosnäytöistä tulee mobiilista.

 

Seuraavat kolme videotyyppiä ovat loistava tapa lähestyä YouTube for Action -mainoksen suunnittelua.

 

1. Selitysvideo - mainos toteaa ongelman ja esittää ratkaisun

 

YouTube for Action: Selitysvideo

Selitysvideon tarkoitus on kertoa (ja näyttää) katsojalle ymmärrettävästi ja selkeästi miten tuote tai palvelu ratkaisee tietyn ongelman - paremmin kuin mikään vastaava tuote/palvelu. Video alkaa ongelman esittämisestä ja tarjoaa sitten ratkaisua. Tällainen selitysvideo on perinteinen tapa kertoa katsojalle miksi hän tarvitsee kyseisen tuotteen ja miten se toimii. 

 

 

2. Tuote-esittelyvideo - mainos esittää tuotteen suoraan

 

YouTube for Action Tuote-esittelyvideoTuote-esittelyvideo menee suoraan asiaan; itse tuotteeseen. Ongelman esittäminen skipataan kokonaan ja tuote näytetään välittömästi. Tuote-esittelyvideo sopii houkutteleville tuotteille, joiden käyttötarkoitus on selkeästi hahmotettava. Näille mainoksille tyypillistä on näyttää enemmän kuin kertoa - mutta selitysvideon tapaan voidaan myös käydä läpi tuotteen ominaisuuksia ja hyötyjä.

 

3. Tarjousvideo - tarjous lyödään tiskiin heti kättelyssä

 

YouTube for Action Tarjousvideo

Toisinaan houkutteleva tarjous on tarpeeksi. Tällainen mainos esittää tarjouksen tai esimerkiksi tuotteen alennetun hinnan rehdisti saman tien ja esittelee tuotteen tai palvelun ominaisuuksia ja hyötyjä vasta tarjouksen esittämisen jälkeen. Tarjousmainos on suoraviivainen täsmäisku, mutta tarjous voidaan videolla silti esittää luovasti ja persoonallisesti.  

 

 

Nyt kannattaa kokeilla YouTube for Action -mainontaa

 

YouTube for Action tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tehdä suoraa ja mitattavaa tulosta YouTube-mainonnalla. Suomessa on vielä toistaiseksi harvassa yritykset, jotka hyödyntävät konversiohakuista YouTube-mainontaa ja siksi tällä mainonnan muodolla on helppo erottautua. Erityisesti verkkokaupat, SaaS-yritykset ja liidejä tavoittelevat yritykset hyötyvät suuresti YouTube for Action mainonnasta.

 

 

Haluatko kuulla miten Videolle ja Hopkins voivat tehdä yrityksellesi tuloksellista YouTube -mainontaa? Ota yhteyttä puhelimella, sähköpostilla tai varaamalla aika tapaamiseen alla olevasta linkistä! 

 

Tapio Haaja

 

Tapio Haaja

Videolle päävideostrategi ja kehitysjohtaja

Puhelin: 0505458996

Sähköposti: tapio@videolle.fi

 

 

Vai opiskeletko aihetta mielummin itsenäisesti? Katso tallenne YouTube for Action -webinaaristamme! Webinaarissa saat kattavan kuvan YouTube for Action -mainonnasta: mitä se on, miksi se toimii, ja miten sitä kannattaa hyödyntää parhaiden tulosten saavuttamiseksi. 

 

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.