YouTube-mainonta on tehokasta ja toimivaa – miksi siihen ei panosteta?

Tuomas Vuori

Tuomas Vuori
6. syyskuuta 2017

YouTube-mainonta on tehokasta ja toimivaa – miksi siihen ei panosteta?

Mistä johtuu, että yksi käytetyimmistä sosiaalisista medioista on mainostajille hyvin edullinen suhteessa muihin maksullisiin mainoskanaviin? YouTubessa voi kohdentaa, ohjata ja saada peräti ilmaisia näyttöjä, mutta silti sen käyttöä vieroksutaan. Ainakin budjeteissa.

 

Koetaanko YouTube liian pienenä kanavana? Ei pitäisi, sillä YouTubella on Suomessa noin 2,8 miljoonaa käyttäjää ja palvelun demografiatkin ovat erittäin monipuoliset verrattuna esimerkiksi Facebookiin, joka alkaa menettää otettaan varsinkin nuoremmasta sukupolvesta. Onko silläkään väliä, kun lähtökohtaisesti mainontaa ja viestintää tekevät toimistot ovat pullollaan nuorta verta ja näkemystä, jotka voisivat oikaista tämän vääryyden?

 

YouTuben ja Facebookin tavoittavuus Suomessa

 

Facebook tavoittaa päivittäin hieman yli kaksi kertaa enemmän käyttäjiä kuin YouTube, mutta markkinoinnin panostuksissa painotus on jopa seitsenkertainen. Tämä tarkoittaa, että YouTubessa on vielä hirveästi potentiaalia. 

 

YouTube-mainonnan hyödyt

 

1. YouTube-mainonta on edullista

 

YouTubessa preroll-mainoksen hinta on n. 10-30 senttiä per katselukerta, mainoksen kohdentamisesta riippuen. Erinomainen uutinen on se, että maksat vain silloin, kun mainoksesi sitouttaa käyttäjän. Jos käyttäjä lopettaa katselun ennen kuin on katsellut sitä 30 sekuntia (tai loppuun asti), et maksa senttiäkään.

 

2. YouTube-mainontaa on helppo kohdentaa

 

  • Aihe – Rajaa aiheesta kiinnostuneet
  • Demografiat – Ikä ja sukupuoli
  • Avainsanat – Hakusanat, joita vierailija käyttää
  • Sijoittelu – Spesifit YouTube-kanavat, joilla mainoksesi on relevantti
  • Kategoria – Katsojan kiinnostuksen kohteet.

 

3. Kilpailu on vähäistä

 

YouTubessa on tällä hetkellä verrattain vähän kilpailua katsojista. En kuitenkaan suosittele räiskintästrategiaa, vaan kohdennettuja testejä, joilla pääsee kiinni YouTube-mainonnan mahdollisuuksiin.

 

Ota YouTube osaksi kanavavalikoimaa ja ylläty positiivisesti

 

Kannustan jokaista markkinointi- ja viestintätiimin vetäjää, jäsentä (ja miksei kaikkia muitakin) tutustumaan tähän mahdollisuuteen, ja miettimään miten tätä alustaa voisi omalta osaltaan hyödyntää. Nyt on varsinkin nuorille kollegoille paljon irtopisteitä jaettavana ja hieno presis vedettävänä pikkujouluissa, jossa voi kertoa, kuinka meidän markkinoinnin ROI lähti nousuun ;)

 

 

Lue lisää aiheesta YouTube-sisältömarkkinoinnin oppaastamme. Poimi vinkit maailman suosituimman viihdealustan mahdolllisuuksista ja ominaisuuksista, ja opi rakentamaan erottuva ja tuloksekas YouTube-kanava!

YouTube sisältömarkkinoinnin perusteet

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.