3 ohjetta, joilla video parantaa verkkosivun konversiota

Jenna Perus

Jenna Perus
25. tammikuuta 2017

3 ohjetta, joilla video parantaa verkkosivun konversiota

Yritykset kilpailevat kiivaasti potentiaalisten asiakkaiden huomiosta. Ei riitä, että asiakas on saatu houkuteltua verkkosivuille asti. Asiakas pitää vakuuttaa laadukkaalla, asiakkaan kannalta relevantilla sisällöllä ja saada asiakas tekemään verkossa yrityksen kannalta toivottu toimenpide kuten osto tai yhteystietojen jättäminen.

 

verkkosivun konversio

 

1. Kohdenna viestisi kohdeyleisöösi ja tuota lisäarvoa

Toimiva verkkosivu ei ainoastaan houkuta sopivaa kohdeyleisöä, mutta sisältää myös toimintakehotteita (call to action), jotka ohjaavat asiakasta eteenpäin ostoprosessissa. Hyvä toimintakehote voi olla esimerkiksi painike, josta voi jättää yhteydenottopyynnön, sähköpostiosoitetta vastaan lähetettävä opas tai kehote ostaa tuote. Tarjoa asiakkaalle lisäarvoa videosisällöllä, joka auttaa asiakasta ratkomaan ongelmia, viihdyttää tai tarjoaa arvokasta tietoa.

 

2. Toimintakehotteen tulisi olla selkeä ja selkeästi nähtävillä

Verkkosivulla on keskimäärin kahdeksan sekuntia aikaa tarjota potentiaaliselle asiakkaalle tätä kiinnostavaa sisältöä ennen kuin tämä poistuu sivulta. Sekä kiinnostava videosisältö, että selkeä toimintakehote tulisi löytyä nopeasti. Toimintakehote olisi paras sijoittaa videon päälle ja heti sen lopuksi. Jos laskeutumissivu ei silti tuota toivomaasi konversiota, kannattaa testata erilaisia sivupohjia A/B-testauksen avulla, jotta tunnistat parhaiten konvertoituvat videot, kuvat ja tekstin. Kiinnitä huomiota myös videon thumbnail-kuvaan, jonka tulisi olla houkutteleva ja vastata videon sisältöä.

 

3. Pyri aktiivisesti saamaan laskeutumissivulle potentiaalisia asiakkaita

Maailman hienoimmalla laskeutumissivulla ei ole mitään merkitystä, jos kukaan ei löydä sinne. Videon käyttäminen parantaa mahdollisuuksia päästä Googlen etusivulle jopa 53-kertaiseksi. Videon käyttäminen myös sähköpostimarkkinoinnissa kasvattaa merkittävästi klikkausprosenttia. Älä käytä videota suoraan sähköpostin linkkinä, vaan upota sähköpostiin videon thumbnail, joka ohjaa oikealle lasketumissivulle.

 

Liity uutiskirjelistalle

 

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.