Vertailussa videoplayerit ja parhaat videomarkkinoinnin alustat

Jenny Hotti

Jenny Hotti
24. heinäkuuta 2019

Vertailussa videoplayerit ja parhaat videomarkkinoinnin alustat

Nykypäivän yritysten arjessa videolla on keskeinen rooli ja videon strateginen hyödyntäminen on kiihtyvässä kasvussa. Yhä useampi yritys on kiinnostunut erilaisista videopalveluista ja videomarkkinoinnin alustoista, jotka tarjoavat käyttäjilleen lukuisia mahdollisuuksia videoformaatin tulokselliseen hyödyntämiseen. Mutta mistä tietää, mikä videopalvelu soveltuu parhaiten omiin käyttötarkoituksiin? Lue eteenpäin - vertailussa videopalvelut Vimeo ja YouTube sekä videomarkkinoinnin alustat Vidyard, Wistia ja TwentyThree.

 

 

YouTube ja Vimeo ovat molemmat toimivia videopalveluita videoiden julkaisuun ja orgaaniseen levittämiseen. Mitä volyymiin ja löydettävyyteen tulee, YouTubelle ei ole haastajaa. YouTubea ei kuitenkaan ole tarkoitettu katsojien ohjaamiseen sieltä pois, kuten yrityksen nettisivuille. YouTube suosii videoita, jotka kehottavat katsojat seuraavien sisältöjen pariin kanavan sisällä. Vimeo taas on profiloitunut YouTubea hieman luovemmaksi videoyhteisöksi ja palvelussa näkyvyyttä saavat helposti dokumentaariset videot sekä musiikkivideot. Videomarkkinoijan näkökulmasta Vimeon valttikortteja ovat mahdollisuus tavoittaa ammattimaisempaa yleisöä ja käyttää laadukasta ja tyylikästä videoplayeriä. 

 

Vimeoon ja YouTubeen ladattuja videoita on myös mahdollista upottaa yrityksen omille nettisivuille. Nettisivuille upottaminen kuitenkin rajoittaa videodatan keräämistä ja videon koko potentiaalin hyödyntämistä yrityksen näkökulmasta. YouTubesta saat tietoosi esimerkiksi videon impressiot, katselukerrat ja klikkaussuhteen (CTR) sekä tykkäykset. Edistyneemmät ja yrityskäyttöön tarkoitetut videomarkkinointialustat puolestaan tarjoavat koko joukon ominaisuuksia, jotka mahdollistavat videoiden jakamisen lisäksi videoanalytiikan, kampanjoiden ja sisältöjen mittaamisen, liidien generoinnin sekä tehokkaamman inbound-markkinoinnin. Jos haluat kehittää markkinointia ja myyntiä yksityiskohtaisen analytiikan avullla ja oppia tunnistamaan mikä markkinoinnissasi toimii ja mikä ei, on tarjolla useita hyviä videomarkkinoinnin alustoja, kuten Vidyard, Wistia ja TwentyThree. 

 

 

Miksi videomarkkinointialustasta kannattaa maksaa?

Videomarkkinointialustojen avulla videoista on mahdollista saada lähes rajattomasti tietoa, tarpeistasi ja tavoitteistasi riippuen. Voit nähdä kuka on katsonut tiettyä videosisältöä, millä laitteella ja missä. Saat tietoosi miten katsoja on löytänyt videon ja kuinka pitkään he sitä katsoivat. Usein voit myös päätellä miksi katsoja ei katsonut koko sisältöä. Videomarkkinointialustojen mittareiden avulla voit seurata sisältöjesi suoriutumista tehokkaasti ja hienosäätää videomarkkinointistrategiaasi parhaiden tulosten saavuttamiseksi. 

 

Useimmat videomarkkinointialustat mahdollistavat integraation olemassa oleviin CRM- ja markkinoinnin automaatiojärjestelmiin, kuten HubSpotiin ja Marketoon. Integraation avulla liidien generointi suoraan videoista on mahdollista ja liidien yksityiskohtainen seuraaminen tuottaa yritykselle arvokasta dataa. Lisäksi videomarkkinoinnin alustat mahdollistavat videoiden mutkattoman kustomoinnin jokaiseen kanavaan sopivaksi. 

 

Videomarkkinointialustat, kuten Vidyard, Wistia ja TwentyThree, ovat enemmän kuin videon hosting-palveluita - alustat tarjoavat laajasti analytiikkaa ja työkaluja seurantaan ja mittaamiseen sekä markkinointiin. Jokaisessa alustassa on koko kattaus toimivia ominaisuuksia, mutta myös alustakohtaisia eroavaisuuksia. Sopivaa videomarkkinointiohjelmistoa valitessa on pohdittava mitkä ominaisuudet ovat tavoitteisiisi ja tarpeisiisi nähden oleellisimmat. Vidyard, Wistia ja TwentyThree ovat kaikki selaimessa toimivia ja tarjoavat globaaleja sisällönstriimauspalveluita sekä videoanalytiikkaa. Muun muassa seuraavat ominaisuudet ovat saatavilla kaikissa kolmessa alustassa:

 

  • Videon hosting-palvelu
  • Videoiden jakaminen ja seuranta
  • Edistynyt videoanalytiikka
  • Työkalut liidien generointiin
  • Kustomoitava videoplayer
  • Videoon lisättävät CTA:t ja formit
  • Integraatiot CRM- ja markkinointiautomaatiojärjestelmiin
  • Salasanasuojatut videot
  • Videon optimointi
  • Synkronointi sosiaalisen median kanaviin.

 

Wistia

Wistia on ilmainen ensimmäiselle kolmelle videolle. Wistia Pro maksaa 99 $ kuussa sisältäen 10 videota plus 0,25 $ per lisävideo per kuukausi. Wistia Advanced -palvelun hinnoittelua ei yrityksen nettisivuilla ilmoiteta, sillä hinta perustuu kustomoituihin ominaisuuksiin. Wistia Pron hinta ei tässä tapauksessa ole vertailukelpoinen Vidyardin ja TwentyThreen kanssa, sillä Wistia Pro ei sisällä integraatiota CRM- tai markkinoinnin automaatiojärjestelmään, kuten Hubspot ja Marketo. Pro sisältää kuitenkin integraation muihin markkinointityökaluihin, kuten Mailchimpiin. Advanced-paketti sisältää yhden integraation esimerkiksi HubSpotiin, Pardotiin tai Marketoon.

 

Wistian käyttöjärjestelmä on intuitiivinen ja helppokäyttöisten ominaisuuksiensa vuoksi se sopii hyvin aloittelevalle videomarkkinoijalle, jolla ei välttämättä ole tarvetta hostata suuria määriä videoita. Toisaalta Wistia Pro ja Advanced sisältävät rajattoman määrän käyttäjiä, ja siitä syystä Wistia sopii suurenkin tiimin käyttöön. 

 

Wistian erikoisuutena voitaneen mainita heatmaps-ominaisuus, jonka avulla voidaan arvioida yksittäisten videoiden suoriutumista. Heatmaps näyttää videon mahdollisen ongelmakohdan, joka voi aiheuttaa merkittävän määrän katsojien putoamista. Lisäksi heatmapsin avulla voidaan paikantaa videosta onnistuneita kohtia, joita on katsottu useampaan kertaan. Datan avulla sisältöjä voidaan kehittää oikeaan suuntaan.   

 

Wistian miinukseksi voidaan lukea se, että se ei tue videon livestriimausta, jonka suosio on nousemassa. Lisäksi Wistian hinnoittelukaava voi tulla pitkässä juoksussa epäedulliseksi, sillä mitä enemmän videoita Wistia hostaa, sitä enemmän palvelu maksaa.

 

Vidyard

Vidyard Starter maksaa 150 $ kuussa ja sisältää perusominaisuudet. Tässä tapauksessa Starter-paketti ei ole vertailukelpoinen TwentyThreen ja Wistia Advanced:n kanssa, sillä se ei sisällä järjestelmäintegraatiota. Vidyard Plus puolestaan sisältää integraation esimerkiksi HubSpotiin ja Pardotiin ja maksaa 850 $ kuussa. Lisäksi Vidyardilla on Enterprise-paketti, jonka hinnoittelu perustuu kustomoitaviin ominaisuuksiin, joiden lisäksi paketti sisältää kaikki Starter- ja Plus-pakettien ominaisuudet. 

 

Vidyardin erinomainen puoli on se, että kaikki hinnoittelupaketit sisältävät rajoittamattoman määrän videoita ilman lisämaksuja. Kokemattomalle videomarkkinoijalle Vidyard saattaa olla Wistiaa vaikeaselkoisempi, mutta ominaisuuksia ja kustomointimahdollisuuksia Vidyardista löytyy Wistiaa enemmän. Kustomoitavat ominaisuudet sisältävät CTA-painikkeiden ja formien lisäksi videoihin lisättäviä interaktiivisia elementtejä, jotka kehottavat katsojaa klikkaamaan. Vidyardilla on paljon ominaisuuksia, jotka mahdollistavat uniikin käyttökokemuksen luomisen nettisivuillesi. 

 

Vidyardin erikoisuus on videon automoitu personointi. Personoinnin avulla voidaan luoda videoita, joihin katsoja sisällytetään ainutlaatuisella tavalla lisäämällä katsojan nimi, yrityksen nimi tai muu oleellinen tieto videoon. Voit kokeilla Vidyardin personointidemoa täällä. Personointiominaisuutta voi käyttää esimerkiksi automoiduissa sähköpostikampanjoissa tai yrityksen nettisivuilla erottautumiskeinona. Personoidut videot yleensä lisäävät engagementia ja klikkaussuhdetta. 

 

TwentyThree

TwentyThreen Complete Video Marketing Platform maksaa 699 $ kuussa, ja sisältää edistyneiden videon jakamisen ja videoanalytiikan toimintojen lisäksi helppokäyttöisen webinaari-työkalun. Ilman webinaari-työkalua palvelu maksaa 499 $ kuussa. Lisäksi TwentyThree tarjoaa Enterprise-pakettia, joka on suurille yrityksille tarkoitettu kaikenkattava videomarkkinoinnin alusta. Enterprise-paketin hinta on 2500 $ kuussa. Keskikokoisille ja suurille yrityksille suunnattu TwentyThree on ominaisuuksiensa, selkeytensä ja 4K HD playerinsa ansiosta Vidyardille ja Wistialle toimiva vaihtoehto - etenkin yrityksille, jotka käyttävät paljon videota. 

 

TwentyThree on ehdottomasti paras vaihtoehto yrityksille, jotka tekevät paljon webinaareja. TwentyThreen webinaari-työkalu toimii selaimessa ja on helppo ja selkeä käyttää. Lisäksi työkalu mahdollistaa webinaarien mittaamisen ja strategisen hyödyntämisen sen sijaan, että kaikki aika kuluisi webinaarin tekniseen järjestämiseen. TwentyThreen tutkimuksen mukaan 68 % markkinoijista käyttää kahdesta viiteen eri työkalua webinaarin järjestämiseen ja analysointiin. TwentyThreen webinaari-työkalu mahdollistaa kaiken järjestämisestä kutsuihin ja mittaamiseen samassa järjestelmässä. 

 

Erona videopalveluiden (kuten YouTube ja Vimeo) ja videomarkkinointialustojen (kuten TwentyThree, Wistia ja Vidyard) välillä on se, että edellä mainitut videopalvelut ovat ensisijaisesti videoyhteisöjä, ja tehokkaita videoiden levitykseen. Monissa tapauksissa yritysten kannattaa käyttää videopalveluita ja videomarkkinoinnin alustoja samanaikaisesti eri tarkoituksiin. Esimerkiksi hakukonenäkyvyyden vuoksi YouTube-tilin ylläpitö ja optimointi on viisasta ja tuloksellista. 

 

 

Työskenteletkö B2B-videoiden parissa? Lataa opas ja lue tyypillisimmistä B2B-videoista ja niiden erilaisista käyttötarkoituksista sekä hyödyistä!

B2B_opas

Saatat pitää myös näistä

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.