Aico - Still 8
Case Aico

B2B video B2C otteella

Aico on suomalainen ohjelmistoyritys, joka keskittyy taloushallinnon automaation ratkaisuihin. 
 
Yritys lähestyi meitä mielenkiintoisella ehdotuksella. Tehdään B2B-video, mutta B2C-videon tyylillä.
 
Otimme haasteen innolla vastaan. 
 

B2B+B2C = X

Aicon rohkeus lähteä rikkomaan pölyttyneitä rajoja ilahdutti meitä kovasti. Mutta mitä toive b2b videon tekemisestä b2c-tyylisesti käytännössä tarkoittaa?

Vuosien varrella b2b- ja b2c-mainonta ovat eronneet omiin uomiinsa, joissa pelataan erilaisilla elementeillä. Usein b2b-videoilta toivotaan asiapitoisempaa ja järkeen vetoavaa sisältöä, kun taas b2c-puolella luotetaan suuripiirteisempään, abstraktimpaan ja viihteellisempään markkinointiviestintään.

Lajityypit ylittäviä teoksia tottakai tehdään, mutta surullisen harvoin. Usein viihteellisyyden pelätään vesittävän osaamiseen ja asiantuntijuuteen perustuvan brändin uskottavuutta. Mielestämme pelko on turha — kunhan työryhmä tietää mitä tekee.  

”MAKE IT LOOK INTERNATIONAL”

Vuosien varrella olemme harjoittaneet osaamistamme sekä b2c että b2b videoiden luomisessa. Jokaisella kerralla olemme oppineet jotain uutta ja Aicon kohdalla nämä opit nousivat arvoonsa. Yksityiskohdista ei tingitty. 

Viihteellisyyden lisäksi Aico halusi videon henkivän kansainvälisyyttä, kuitenkin pohjoismaisella taustavireellä. Saavuttaaksemme tavoitteen, käytimme paljon aikaa uskottavien ja ilmeikkäiden esiintyjien castaamiseen, kuvakulmien ja valaistuksen suunnitteluun, sekä lavastuksellisten yksityiskohtien miettimiseen. Vaikka tarina tapahtuu hyvinkin pelkistetyssä toimistossa, on jokainen yksityiskohta mietitty hyvin tarkasti — ainoastaan videolla näkyvä valokatkaisin otettiin annettuna.

Tuloksena leikittelevä, asiapitoinen ja kansainvälinen paketti, jonka katsominen on yhtä vaivatonta kuin Aicon automatisoima kirjanpitoprosessi.

Hyvä Aico, hyvä me!

 

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.