frame_589
Veripalvelu

Tosielämän aito supermies

Kun suomalainen luovuttaa verta, on tämä mitä todennäköisimmin nainen.  Tehtävämme oli keksiä yhdessä Veripalvelun kanssa, miten myös miehet aktivoitaisiin verenluovuttajiksi.
 

Millainen mies on potentiaalinen luovuttaja?

Ajatustyö alkoi tosiasian tunnustamisesta: kaikkien miesten aktivoiminen pelkällä mainonnalla on mahdotonta. Tätä seurasi kysymys: millaiset miehet saattaisivat olla jo kynnyksellä luovuttamaan? Pohdinnan johtopäätöksenä päädyimme puhuttelemaan ns. "vastuunkantajamiehiä", jotka eivät tavoittele toimillaan pelkästään henkilökohtaista hyötyä, vaan kokevat sisäisen kutsun auttaa myös muita.

Syntyi arkkityyppinen luonnehdinta "Markusta", tosielämän aidosta supermiehestä, joka ei tee itsestään numeroa, mutta joka vakaudellaan ja vastuuntunnollaan kannattelee itsensä lisäksi myös monia muita. 

Tyylilajina: lämminhenkinen itseironia

Halutessamme puhutella mieskohderyhmää valitsimme tyylilajiksi "lämminhenkisen itseironian", ja rakensimme vertailuun perustuvan käsikirjoituksen, jossa esitellään rinnakkain "mennään eikä meinata miestä" ja vastuuntuntoista Markkua.

Väite, jonka halusimme esittää oli: Vaikka mieskulttuurissa klassisesti ihaillaan "mennään eikä meinata" tyylistä toimintaa, jää sen taakse jotain arvokkaampaa: vastuuntuntoisuus.

Itse ystävysten eroja kuvaavat kohtaukset löytyivät sukeltamalla käsikirjoittajamme Jonin henkilökohtaisiin kokemuksiin miehisen maailman tilanteista.  

 

Liioittelu pehmentää viestiä

Vaikka itseironia on suomalaisittain suosittua, oli tässä kontekstissa vaara, että se ymmärretään väärin ja katsotaan saarnaavana tai muuten luotaan työntävänä. 

Tämän takia viestiä päätettiin pehmentää mm. pukemalla videon "sankari" kirjaimellisesti punaiseen sankariviittaan sekä laittamalla tämä avaamaan kurkkuapurkkia moottorisahalla. Hahmon absurdiuden alleviivaaminen vapauttaa itsensä hahmossa tunnistavat tuntemasta syyttävää sormea liian syvällä otsassaan. 

 

Katso seuraavaksi

Katso kaikki

Opi lisää video­markkinoinnista

Vastaanota videomarkkinoinnin uusimmat tuulet ja ajankohtaiset vinkit suoraan sähköpostiisi.