Webinaari - ei tekstiä (1)
Ilmainen webinaari

Mainonnan unohdetut kohderyhmät

Ilmainen webinaari markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille

MITEN HUOMIOIDA KOHDERYHMÄT MONIPUOLISESTI MAINONNASSA?

Mainonta tavoittaa ihmiset yhä kohdennetummin. Datan ansiosta meille voidaan tarjota sisältöjä juuri meitä kiinnostavista aiheista. Tällöin kohderyhmäajattelu korostuu. Mainostajien tulee ymmärtää kohderyhmiä, heidän kiinnostuksen kohteitaan ja toimintaansa erilaisissa kanavissa.

Kohderyhmäajattelu mahdollistaa sen, että voimme huomioida kohderyhmien edustajat suoraan jo esimerkiksi videoiden sisällöissä. Yksi selkeä tapa puhutella kohderyhmää on valita videoiden keskiöön kohderyhmään kuuluvia henkilöitä. Tällöin videoilla representoidaan kohderyhmää. Representaatioissa on myös eettinen puoli: kuvaammeko kohderyhmää kunnioittavasti ja huomioimmeko kohderyhmän moninaisuuden. Jos videoilla esiintyvät lähinnä keskiluokkaiset ihmiset, kokevatko muut mainoksen heitä puhuttelevana? Tai jos brändin videolla esiintyy vain valkoisia ihmisiä, huomioiko se tasapuolisesti kohderyhmää?

Monet ihmisryhmät ovat tuoneet esille, etteivät he koe tulevansa edustetuiksi mainonnassa. Esimerkiksi ikäihmisiä kuvataan melko harvoin mainonnassa, vaikka he ovat yhä merkittävämpi kuluttajaryhmä, erityisesti väestön ikääntyessä.

Kohdentamiseen liittyy myös omat eettiset haasteensa: näemmekö vain meille sopivaa materiaalia ja kuplaannumme? Olisiko tarpeen nähdä mainonnassa myös muita ihmisiä kuin juuri heitä, jotka edustavat samaa kohderyhmää kanssamme?

KENELLE WEBINAARI ON TARKOITETTU?

Webinaari on hyödyllinen kaikille markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille, jotka haluavat kehittää mainontansa representaatiota kohderyhmilleen sopivammaksi.

WEBINAARIMME AVULLA..

  • Opit, miten luodaan kohderyhmät huomioivaa sisältöä jakelukanavat huomioon ottaen
  • Opit esimerkkien kautta, kuinka luodaan kohderyhmälle uskottavia representaatioita
  • Saat konkreettisia keinoja moninaisemman mainonnan suunnitteluun

Kouluttajasi video­markkinoinnin huipulta

HENNA
Henna Seppälä

Ohjaaja-käsikirjoittaja, Videolle

Henna on ihmisistä ja elokuvista kiinnostunut ohjaaja-käsikirjoittaja sekä elokuva- ja televisiotutkimuksen maisteri. Hennan intohimona on tutkimisen ja luovan tekemisen yhdistäminen, sekä ihmislähtöisen mainonnan ja markkinoinnin suunnittelu. Erityisen mieluusti Henna käsikirjoittaa ja ohjaa dokumentaarisia henkilökuvia tai yhteiskunnallisia aiheita käsittelevää mainontaa.
Tapio Haaja
Tapio Haaja

Kehitysjohtaja, Videolle

Tapiolla on 20 vuoden kokemus digitaalisesta videosta ja markkinoinnista. Ennen Videolle siirtymistään Tapio toimi MTV:llä mtv-videopalvelun (ent. Katsomo) vetäjänä. Tämän lisäksi Tapio on toiminut MTV:llä videokehityspäällikkönä, perustanut MTV videoverkoston sekä edistänyt koko suomalaista videomarkkinointia IAB:n videotyöryhmän puheenjohtajan roolissa.

Sisältö

Tervetuloa

Mitä on representaatio mainonnassa ja mitä väliä sillä on?

Saako hyvin toteutetusta representaatiosta oikeaa bisneshyötyä?

Yhteenveto

Ilmoittaudu mukaan webinaariin